Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Απλά ερωτήματα για το αεροδρόμιο Χανίων

Σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης μετατράπηκαν οι εξελίξεις στο αεροδρόμιο Χανίων. Χαρακτηριστικό άλλωστε γνώρισμά μας εδώ στα Χανιά, το να χωριζόμαστε σε “στρατόπεδα” και να εστιάζουμε στην απόδοση ευθυνών αντί να καταθέτουμε προτάσεις.
Στην προκειμένη περίπτωση, η συζήτηση που άνοιξε με αφορμή το “φευγιό” της Ryanair, γίνεται σε λάθος βάση. Οι περισσότεροι εστιάζουν στο αν φταίει η Γερμανική ή η Ιρλανδική εταιρεία για το σοκ που θα υποστεί το φετινό καλοκαίρι η τοπική οικονομία. Καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του για το συγκεκριμένο ερώτημα. Αν μείνουμε όμως εκεί, κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
Όσο για τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που ανταλλάσσουν ανακοινώσεις, ας μην ξεχνούν, ότι η Ryanair είχε γνωστοποιήσει και στην Oλγα Κεφαλογιάννη -επί υπουργίας της- και στην Eλενα Κουντουρά τα “θέλω” της για να παραμείνουν οι βάσεις της στην Ελλάδα.
Βασικό ερώτημα λοιπόν. είναι το αν έχουμε ένα φθηνό, ελκυστικό αεροδρόμιο, στο οποίο θα πετούν σε δωδεκάμηνη βάση όσο περισσότερες αεροπορικές εταιρείες γίνεται. Επ’ αυτού πρέπει να προβληματιστούν οι αυτοδιοικητικοί, τα κόμματα και η κυβέρνηση. Σε αυτό καλούνται να δώσουν απαντήσεις και να παρουσιάσουν σχέδια.
Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να πιέσουν και τη Fraport να δώσει απαντήσεις στην επικείμενη εκδήλωση που διοργανώνει στα Χανιά.
Τι αεροδρόμια θα έχει η δυτική Κρήτη; Πόσες εταιρείες και για πόσο χρονικό διάστημα θα δραστηριοποιούνται σε αυτό. Απλά ερωτήματα που χάνονται μέσα στην πολυπλοκότητα της χανιώτικης νοοτροπίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα