Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Απιδινωτές σε δημόσιους χώρους από τον Δήμο Αγίου Νικολάου

Έξι απινιδωτές τελευταίας τεχνολογίας, θα τοποθετηθούν σε επίκαιρα σημεία του δήμου Αγίου Νικολάου, στην προσπάθεια αντιμετώπισης αιφνίδιων καρδιακών επεισοδίων πολιτών σε δημόσιους χώρους. Οι απινιδωτές συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν στην Νεάπολη, την Κριτσά, την Ελούντα, στο Σίσι και στην πλατεία στο Αμμούδι στην πόλη του Αγίου Νικολάου, ενώ σε συνεργασία με την Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Αγίου Νικολάου (ΔΑΕΑΝ), θα υλοποιηθεί η προμήθεια τριών ακόμα μηχανημάτων που θα τοποθετηθούν στην Μαρίνα, στην Κιτροπλατεία και στο γραφείο Πληροφοριών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του δήμου, σχετικά με τις μεγάλες παραλίες στον Αλμυρό, το Σχίσμα Ελούντας και το Βούλισμα, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία, οι επαγγελματίες ναυαγοσώστες, διαθέτουν μηχανήματα φορητών αυτόματων απινιδωτών για την σωστή ασφάλεια των λουομένων κατά την διάρκεια κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου στον χώρο ευθύνης τους.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, “με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ένα δίκτυο για την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των πολιτών, αναπτύσσεται μια ουσιαστική πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην παροχή πολύτιμης βοήθειας, προκειμένου να σωθεί, όταν και εφόσον παραστεί ανάγκη μια ανθρώπινη ζωή”. Στην ανακοίνωση του δήμου σημειώνεται ότι για την χρήση αυτών των συσκευών, θα εκπαιδευτούν άμεσα συγκεκριμένα άτομα, με την συνδρομή της καρδιολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και του διευθυντή Γιάννη Ανδριώτη.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δήμος Αγίου Νικολάου θα συμπεριλάβει στην παραπάνω προμήθεια, εξοπλισμό για το Γενικό Νοσοκομείο, που την δεδομένη στιγμή κρίνεται απαραίτητος.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα