Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

Απέναντι στον Εγκέλαδο

Ο προχθεσινός σεισμός στην Κρήτη έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο “Εγκέλαδος” ενώ παραμένει κυρίαρχη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του νησιού αφού υπήρξε προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι.

Ο σεισμός δυστυχώς προκάλεσε ζημιές στην Ανατολική Κρήτη και ξύπνησε τραγικές μνήμες από τον πρόσφατο σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Ο κόσμος έχει τρομάξει δικαιολογημένα, υπάρχει μια έκδηλη ανησυχία η οποία εντάθηκε πολύ από το μικρό τσουνάμι.

Θεωρώ την αναβίωση του φόβου ένα κυρίαρχο συναίσθημα που αποσυντονίζει την κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.

Ο σεισμός σε ένα μεγάλο νησί που βρέχεται από τη θάλασσα, είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να απορρυθμίσει την κοινωνική ζωή από τη μια στιγμή στην άλλη γιατί κάποιοι δεν αισθάνονται ασφαλείς.

Για αυτό έχει σημαντική αξία -εκτός από την άμεση κρατική υποδομή- και η άσκηση αντιμετώπισης μια σεισμικής δόνησης, που θα γίνει την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στα Χανιά, αλλά και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την στατικότητα των κτηρίων.

Όσο σημαντική είναι η κρατική συνδρομή, άλλο τόσο σημαντική είναι η εκπαίδευσή μας στις σεισμικές δονήσεις.

Εξίσου σημαντική και η κινητοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην κατεύθυνση αυτή, ήταν απόλυτα σωστή η πρόταση του τ. δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα για αγορά οικίσκων. Ας ελπίσουμε να γίνει δεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες