Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Απάντηση τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ κ. Ροκάκη

Κύριε διευθυντά,
πρόσφατα ο πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων κ. Ροκάκης Αντώνης έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση – λιβανιστήρι υπεράσπισης της συμφωνίας αλλά και του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ.
Ποια μέρα επέλεξε να τη δημοσιεύσει; Την μέρα που έφερε η κυβέρνηση την κατάπτυστη συμφωνία για την επέκταση των αμερικανικών βάσεων στην βουλή για συζήτηση – ψήφιση προκαλώντας την άμεση αντίδραση του Ελληνικού Λαού και της νεολαίας με συγκεντρώσεις αντίθεσης – διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και στα Χανιά.
Μιλώντας ως εκπρόσωπος των «επιχειρηματιών» του Νομού, προσπαθεί να μας πείσει ότι η Βάση της Σούδας μάς παρέχει προστασία ακολουθώντας την πρακτική της στρουθοκαμήλου. Αλήθεια κ. πρόεδρε του ΕΒΕΧ από ποιον μας προστατεύει η Βάση Σούδας; Είναι γνωστός ο ρόλος της στην Τουρκική Εισβολή, κατοχή και διχοτόμηση της Κύπρου. Είναι γνωστή η στάση των Αμερικανονατοϊκών και των βάσεων απέναντι στις απειλές της Τουρκίας. Είναι γνωστός ο ρόλος της Βάσης στο ματοκύλισμα μιας σειράς λαών – χωρών της περιοχής. Από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Αφγανιστάν κ.λπ. Είναι γνωστές οι απειλές που έχουν δημόσια ειπωθεί από τον ίδιο τον Πούτιν ότι οι Αμερικάνικες Βάσεις αποτελούν στόχους αντιποίνων. Τέλος, είναι γνωστή η συμπεριφορά των Αμερικανονατοϊκών στην Πόλη μας που θέλουν να την μετατρέψουν σε νεότερη Τρούμπα.
Βέβαια όλα αυτά για τον προέδρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητήριου Χανίων κ. Ροκάκη μπορεί να είναι αμελητέα μπροστά στην επιδίωξη που διατυπώνει να τροφοδοτούνται οι βάσεις από τοπικούς επιχειρηματίες.
Ο ραγιαδισμός και η υποταγή ποτέ δεν αποτέλεσαν χαρακτηριστικά του Χανιώτικου και συνολικά του Κρητικού Λαού και της νεολαίας.
Ούτε στη Γερμανική κατοχή, που και τότε κάποιοι επιχειρηματίες είχαν τα οικονομικά οφέλη τους, ούτε και τώρα τα αιματοβαμμένα με το αίμα των λαών δολάρια δεν πρόκειται να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις μας.
Οι αμερικανονατοϊκοί ήταν και θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι!
Όσα «αργύρια» για να δώσουν, όση προπαγάνδα και να κάνουν οι εδώ πάτρωνές τους, αργά ή γρήγορα θα τους δώσουμε «τα παπούτσια στο χέρι»
Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των Λαών!

Κομματική Οργάνωση Βάσης Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα