Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Απάντηση Fraport σε Ryanair:«Δίνουμε κίνητρα για διεθνείς πτήσεις»

Για «παραπλανητικές κατηγορίες και εσφαλμένες δηλώσεις» του CEO της Rynair κάνει λόγο η Fraport, απαντώντας στις αναφορές του κ. Έντι Γουίλσον στην πρόσφατη συνέντευξή του στα “Χανιώτικα νέα”. Παράλληλα, η Γερμανική κοινοπραξία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” υποστηρίζει ότι έχει πρόγραμμα παροχής κινήτρων σε διεθνείς πτήσεις για τον χειμώνα.

Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Fraport Γιώργος Βήλος, με επιστολή του στα “Χ.ν.” , υπεραμύνεται της πολιτικής της εταιρείες στα Χανιά και σε όλα τα αεροδρόμια, “δείχνει” την κυβέρνηση για τη φορολογία και αφήνει ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου με την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, παρά τη δεδομένη – κατά πως φαίνεται – ένταση ανάμεσά τους.

Αναλυτικά ο κ. Βήλος αναφέρει: «Με αφορμή το από 18 Ιουνίου 2022 δημοσίευμα στα “Χανιώτικα νέα” με τίτλο “Χαμένη ευκαιρία για τα Χανιά από τις ακριβές χρεώσεις στο αεροδρόμιο” και για την πληρέστερη ενημέρωση του αναγνωστικού σας κοινού, θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη τα ακόλουθα:
-Αρμόδιο για την επιβολή φόρων είναι το ελληνικό κράτος, τις αποφάσεις του οποίου σεβόμαστε, τηρούμε και εφαρμόζουμε.
-Η Fraport Greece διατηρεί ανοιχτή και συνεχή επικοινωνία με όλους ανεξαιρέτως τους συνεργάτες της. Είναι προφανές ότι ο διάλογος μεταξύ δυο συνεργατών δεν συνεπάγεται πάντοτε συναντίληψη και συμφωνία επί των θεμάτων που συζητούνται κάθε φορά.
-Η Fraport Greece ενθαρρύνει τον CEO της Ryanair να ζητά καλύτερη ενημέρωση από τους συνεργάτες του αναφορικά με την πολιτική των χειμερινών κινήτρων, ώστε να αποφεύγει εσφαλμένες δηλώσεις και παραπλανητικές κατηγορίες δημοσίως. Η Fraport Greece, ήδη από 2018, έχει εισαγάγει το πρόγραμμα κινητροδότησης νέων διεθνών πτήσεων κατά τη χειμερινή περίοδο (Winter Incentive Programme for New Intemational Routes). Αξίζει να αναφερθεί ότι παρ’ όλη τη σημαντικότατη έκπτωση που παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει η Fraport Greece μέσω του προγράμματος αυτού, η Ryanair ουδέποτε έκανε χρήση του συγκεκριμένου κινήτρου για την εισαγωγή νέων διεθνών δρομολογίων στο αεροδρόμιο των Χανίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Αντιθέτως, κάνει συνεχή χρήση του συγκεκριμένου κινήτρου για χειμερινές πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.
•Το αεροδρόμιο των Χανίων παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ανάπτυξη αερομεταφορέων ανάλογου επιχειρησιακού μοντέλου της Ryanair (όπως είναι η EasyJet, η Wizzair) τόσο με την αύξηση συχνοτήτων όσο και με την έναρξη νέων δρομολογίων κατά τη φετινή χρονιά.
•Η Ryanair παραμένει ένας από τους στρατηγικούς συνεργάτες της Fraport Greece που επιχειρεί στα 11 από τα 14 αεροδρόμια, κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς και καταγράφοντας μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς προορισμούς.
Με εκτίμηση,
Για τη Fraport Περιφερειακά Αεροδρόμια της Ελλάδας Α Ανώνυμη Εταιρεία,

Γιώργος Βήλος
Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα