Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Απ’ το “ζενίθ” στο “ναδίρ”

Μα ποιος ήταν, τέλος πάντων αυτός ο “τύπος” και γιατί έφθασε εκεί που κατέληξε; Επί 4 μήνες, παρά τις πολλές δικογραφίες που εκκρεμούσαν εις βάρος του και δεν γινόταν καμία ενέργεια, να αναλάβει η Δικαιοσύνη τον κολασμό των παρανομιών της, όχι μόνο κατάφερνε να έχει δική του τηλεοπτική εκπομπή αλλά και να εκδίδει εφημερίδα, να κρέμεται στα περίπτερα με μανταλάκια. Παράλληλα φυλασσόταν από αστυνομική δύναμη επί 24ώρου βάσεως.

Φαίνεται πως “όλα τα ‘σκιαζε η φοβέρα”. Τίποτα δεν εκινείτο εις βάρος του. Παρενοχλούσε υπουργούς και απειλούσε δημόσιους υπαλλήλους. Με τη “γοητεία” του εκμεταλλευόταν “τρύπες” και ασκούσε επιρροή σε κομματικούς παράγοντες, που θύμιζε “Γκρούεζα”, παρήγαγε δε καταστάσεις με “σικέ” παιχνίδια. Όταν του αφαιρέθηκε η φρουρά, ζήτησε με αίτησή του απ’ το Σ.τ.Ε. να παγώσει η απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζοντας ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Κατόπιν τούτου, κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του με “μπράβους”, η οποία εξιχνιάστηκε απ’ την Αστυνομία πολύ σύντομα, με τη σύλληψη δύο ατόμων συνεργών του.

Ο λόγος για τον πολυπρόσωπο, όπως λέγεται, κ. Φουρθιώτη, το πουλόβερ του οποίου άρχισε να ξηλώνεται από τη στιγμή που υπέβαλλε στη Βουλή αίτηση με ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, όπου ζητούσε να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Όταν διαπιστώθηκε ότι η ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ δεν είχε αρ. Μητρώου, επειδή δε είχαν διαρρεύσει και τα διατρέξαντα στο Υπ. Εργασίας από τον κ. Βρούτση, η Διοίκηση της Βουλής ζήτησε πληροφορίες απ’ την ΕΣΗΕΑ. Η Ένωση Συντακτών ξεκαθάρισε ότι το άτομο δεν υπήρξε ποτέ μέλος της. Τότε η Βουλή δεν του παρείχε την διαπίστευση και ο Γραμματέας διαβίβασε τον φάκελο στην Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Βρούτση είχε εισβάλλει στο γραφείο του με παρατρεχάμενους, απειλώντας τον, διότι με νομοθετική ρύθμιση έβαλε πλαφόν στον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”, απ’ τον οποίο προσδοκούσε ν’ αποσπάσει προς όφελός του, με δολερά τεχνάσματα δημόσιους πόρους. Δήλωνε μάνατζερ, εκμεταλλευόμενος ένα κενό του πρ/τος κάνοντας συμπληρωματικές δηλώσεις προηγουμένων ετών με πτώση τζίρου, λόγω Covid-19, να εξασφαλίζει μεγάλη επιστρεπτέα προκαταβολή. Απ’ τον Ιανουάριο είχε αποκαλυφθεί η παρανομία κι όμως διαμαρτυρόταν ότι “αδικήθηκε”, ενώ ο υπ. Οικ/κών κ. Σταϊκούρας είχε δώσει εντολή στο προσωπικό να μην απαντούν στα αιτήματά του.

Έκτοτε ο οικ/κός Εισαγγελέας έβαλε στο μικροσκόπιο τα πεπραγμένα του “επιχειρηματία”, η δε Εισαγγελία Πρωτοδικών, μετά την καταγγελία του κ. Βρούτση, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, αντικαταστάθηκε στο Εργασίας από τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, και τη λήψη του Φακέλου της Βουλής και αφού εξέτασε, εάν διεπράχθησαν αδικήματα, απόπειρες εκβίασης και διατάραξη Δημόσιας Υπηρεσίας, αποφάσισε την προφυλάκιση του “επίδοξου νέου” και των συνεργατών του.

Όσοι λοιπόν ανακατεύονται όπου δεν τους σπέρνουν, οι έχοντες την ψευδαίσθηση ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τους λίγους, όχι όμως τους πολλούς για πάντοτε, κάποια στιγμή η τσιμπίδα τους πιάνει και από το “ζενίθ” πέφτουν στο “ναδίρ”.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες