Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Αόρατη απειλή

Κάθε απειλή έρχεται από το μέλλον! Ένα μέλλον αβέβαιο και απρόβλεπτο που εμείς οι άνθρωποι, εν πολλοίς, δημιουργούμε! Αν σκεφτεί κάποιος ποιοι κυβερνούν τον πλανήτη μας, ποιοι έχουν την εξουσιοδότηση να ελέγχουν τον άνθρωπο, θα καταλάβει ότι ολόκληρη η ανθρωπότητα ισορροπεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί!
Το χειρότερο απ’ όλα τα σενάρια είναι, καθώς φαίνεται, η απειλή του νέου ιού, που κάποιοι, ήδη αρρωστημένοι, δημιούργησαν, κατά τη γνώμη μας, για να τρομοκρατούν τον κόσμο, αλλά και για να θησαυρίζουν οι εμπορικοί κολοσσοί του κόσμου! Ο κορονοϊός, μια απειλή προ των πυλών δημιουργεί νέα δεδομένα, αναθεωρεί παγκόσμια status, απειλεί την παγκόσμια υγεία, την οικονομία, τις ανθρώπινες σχέσεις και δραστηριότητες κάθε είδους! Μοιάζει με μελλοντικό, καταστροφικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σαν αυτά που βλέπουμε ως θρίλερ στην τηλεόραση ή στους κινηματογράφους, σε πολλαπλάσια εκδοχή!
Ο άνθρωπος, στην πορεία του, κατάφερε να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που έχουν σχέση με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, με καταστροφή του εδάφους, με δημιουργία τοξικών προϊόντων, με παρασκευή συντηρητικών και χημικών έτοιμων τροφών, με πλαστικών αντικειμένων μια χρήσης και άλλων επιβλαβών ουσιών για την υγεία του!
Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας κατάφερε να «ακινητοποιήσει» τον εαυτό του στην οθόνη ενός υπολογιστή, εκτελώντας το σύνολο, σχεδόν, των εργασιών του! Κλείστηκε σε ένα αποπνικτικό, εργασιακό περιβάλλον, με κακές ανθρώπινες σχέσεις, με πρωταγωνιστικό ρόλο να έχει το λεγόμενο κοινωνικό σχόλιο ή κοινώς «κουτσομπολιό»! Σε συνδυασμό και με την ευάλωτη, καθιστική ζωή, αυξήθηκαν τα κρούσματα απειλών για την υγεία του, όπως, καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά, χοληστερίνες, πίεση, άγχος, νευρικότητα, στρες κ.λπ.
Ολα αυτά, ευνόησαν, όπως ήταν φυσικό, ασθένειες, ιούς και κορονοϊούς! Ενας φαύλος κύκλος ζωής και θανάτου που εναλλάσσονται διαρκώς μέσα σε ένα παγκόσμιο ευμετάβλητο περιβάλλον!
Χρειάζεται επαγρύπνηση, ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση! Χρειάζεται επαναπροσδιορισμός στάσεων και ισχυρισμών για το τι είναι κακό και τι καλό, αναθεώρηση συνθηκών ζωής του ανθρώπου, με καλύτερες, πιο βιώσιμες, πιο σταθερές πρακτικές!
Οι έρημες πόλεις, οι άνθρωποι να κυκλοφορούν με μάσκες και στολές αστροναύτη, η ζωή να είναι στη ΜΕΘ, δεν είναι ό,τι καλύτερο! Θα πρέπει να γίνουμε, τελικά, καρδιακοί φίλοι και όχι απειλητικοί εχθροί με τον ίδιο μας τον εαυτό ή τον άλλο τον απάνθρωπο εαυτό μας! Ισως αυτό να είναι το πρώτο μεγάλο μας σημαντικό βήμα που θα σώσει το “ταχύπλοο” σκάφος μας, που λέγεται πλανήτης γη!!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα