Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά έργα στον Κλαδισό εν μέσω δικαστικής διαμάχης

Σε αντιπλημμυρικά έργα στην εκβολή του Κλαδισού έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα συνεργείο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΧ). Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η δικαστική διαμάχη με ιδιοκτήτη οικοπέδου για το έργο οριοθέτησης του ποταμού.

Για το έργο που τώρα υλοποιείται στον Κλαδισό, η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Χρυσούλα Χατζηδάκη, εξήγησε, απαντώντας σε ερώτηση των “Χανιώτικων νέων”, ότι «προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε μέρος των ζημιών μετά τη θεομηνία του Φεβρουαρίου του 2019 προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για πλημμυρικά φαινόμενα του επόμενου χειμώνα. Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε τις ζημιές στο σημείο που είχαν προκληθεί με παρεμβάσεις από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ, με αυτεπιστασία και βέβαια σε συνεννόηση και με παρότρυνση και των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής που είχαν πληγεί το προηγούμενο διάστημα».
Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι αυτή τη στιγμή έχει γίνει «εξυγίανση και σταθεροποίηση του εδάφους στην κοίτη του ποταμού. Ενισχύσαμε με θεμελίωση τα τοιχεία, αποκαταστήσαμε μέρος της νησίδας και βέβαια χρειάζεται και υποστήλωση στο δυτικό βάθρο της πεζογέφυρας και αυτές οι εργασίες θα γίνουν το επόμενο διάστημα».
Στα σχέδια της ΔΕΥΑΧ είναι και το έργο οριοθέτησης του ποταμού.
Απαντώντας σε ερώτηση των “Χανιώτικων νέων” για την ύπαρξη περιβαλλοντικής μελέτης, η κα Χατζηδάκη ανέφερε ότι «υπάρχει σχεδιασμός και μελέτη» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει δικαστική εμπλοκή από τα οριστικά έργα τα οποία είχαν ξεκινήσει στο παρελθόν».
Για να συμπληρώσει: «Μέχρι να εκτελεστούν τα οριστικά έργα αφού απεμπλακούμε από αυτήν τη δικαστική διαμάχη στην οποία βρισκόμαστε με ιδιοκτήτη της περιοχής, δεν μπορούσαμε να είμαστε αμέτοχοι. Προσπαθούμε να προλάβουμε αντίστοιχα καιρικά φαινόμενα που απεύχομαι να συμβούν τον επόμενο χειμώνα».
Ακόμα η ίδια υποστήριξε ότι «για το ευρύτερο έργο υπήρχε η μελέτη και έχουμε εμπλοκή που έρχεται από τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η εμπλοκή δεν έχει διευθετηθεί και περιμένοντας την εξέλιξη και την απεμπλοκή προκειμένου να οριοθετηθεί το ποτάμι και να εκτελέσουμε τα έργα όπως προβλέπονται από τη μελέτη, εμείς παρεμβαίνουμε για να αποκαταστήσουμε τις ζημιές από την κακοκαιρία του περυσινού Φεβρουαρίου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα