Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Τάφρο

Μέσα στην Δυτική Τάφρο έγιναν οι πρώτες εκσκαφές για την τοποθέτηση αγωγού αποστράγγισης. Οι καλές καιρικές συνθήκες ευνόησαν τη συνέχιση των εργασιών τόσο στον αύλακα που καταλήγει στη θάλασσα, όσο και μέσα στην Τάφρο όπου και ξεκίνησε να σκάβεται αυλάκι όπου θα μπει ο αγωγός.
Το έργο γίνεται από τη ΔΕΥΑΧ και έχει ως στόχο την αποστράγγιση της τάφρου κατά τους χειμερινούς μήνες όταν από τις βροχές πολύ συχνά λιμνάζει.
Αμέσως μετά το τέλος των εργασιών της ΔΕΥΑΧ θα ακολουθήσουν τα συνεργεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων προκειμένου να υλοποιήσουν το έργο Ανάπλασης της Τάφρο και μετατροπή της σε επισκέψιμο χώρο που χρηματοδοτείται από το το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 400.000 ευρώ.
Στις εργασίες που θα ακολουθήσουν προβλέπεται ο καθαρισμός της τάφρου από απορρίμματα και ανεπιθύμητη βλάστηση, η αποκατάσταση της παλαιάς στέρνας και του πηγαδιού που βρίσκονται εντός της τάφρου, η τοποθέτηση καθιστικών, φωτισμού και η φύτευση κατάλληλων δέντρων, η δημιουργία μιας κεντρικής διαδρομής πλάτους 3,50 με υλικά φιλικά στο περιβάλλον (πατημένο χώμα), καθώς επίσης και στάσεις αναψυχής,δευτερεύουσες διαδρομές, ενώ σε διάφορα σημεία θα τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων αλλά και ενημερωτικές πινακίδες σε δύο γλώσσες και στον κώδικα “μπραιγ” για τυφλούς.

 

Ικανοποίηση Βάμβουκα για τις εργασίες

Την ικανοποίηση του για την πορεία των έργων εξέφρασε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ο οποίος σε γραπτή δήλωση ανέφερε πως «ο Δήμος Χανίων συνεργάζεται αρμονικά με όλους τους αρμόδιους φορείς για να αναδείξει τις μεγάλες δυνατότητες της πόλης μας και να αποδώσουμε στην κοινωνία των Χανίων τα οφέλη που της ανήκουν. Στα πλαίσια αυτά η Εφορία Αρχαιοτήτων Χανίων του Υπουργείου Πολιτισμού έχει εγκεκριμένο πρόγραμμα παρέμβασης για την ανάδειξη της Δυτικής Τάφρου. Επίσης, ο Δήμος Χανίων, μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες της ΔΕΥΑΧ και οι εργασίες ανάπλασης από την Εφορία Αρχαιοτήτων, μέσω των προγραμμάτων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) θα προχωρήσει από κοινού με το Υπουργείο Πολιτισμού τη διαδικασία για τις εργασίες ανάδειξης των τειχών της Δυτικής Τάφρου»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα