Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για αστικό κέντρο και φεστιβάλ γης

Η πατρότητα του έργου ανάπλασης του αστικού κέντρου (περιοχή ΚΤΕΛ) που εντάχθηκε στο “Ταμείο Ανάκαμψης” ανέβασε την ένταση μεταξύ του νυν δημάρχου Π. Σημανδηράκη και του πρώην δημάρχου Τ. Βάμβουκα.

Ο κ. Βάμβουκας στην τοποθέτησή του σημείωσε πως επί της δικής του δημοτικής αρχής είχε εντοπιστεί το πρόβλημα στο αστικό κέντρο αλλά δεν υπήρχε ο χρόνος να μελετηθεί παρέμβαση. Επίσης, μίλησε για απαξιωμένο Δημοτικό Συμβούλιο από τον ίδιο το νόμο και ζήτησε να μην απαξιωθεί και άλλο από τη δημοτική αρχή, που δεν λειτούργησε ποτέ την διαπαραταξιακή επιτροπή για το «Φεστιβάλ γης». Ο κ. Σημανδηράκης απάντησε σε οργισμένο ύφος, τονίζοντας πως η μελέτη για το αστικό κέντρο έγινε με πολλή δουλειά το τελευταίο 8μηνο και ζήτησε να μην υπάρχουν «μικροψυχίες» για τέτοια μεγάλα έργα.

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση ο αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Β. Τελεμενης μετά από αντιπαράθεση με τον αντιδήμαρχο κ. Τ. Αλογλου για το χρόνο ομιλίας του δεύτερου. Επειδή ο πρόεδρος κ. Ε. Δαμιανάκης απουσίαζε , η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τον κ. Αλογλου -ως πρώτος σε ψήφους συμβουλος της δημοτικής αρχής – να εκτελεί χρέη προέδρου.

Το Δ.Σ. ενέκρινε ψήφισμα στήριξης των 8 διωκόμενων φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης σε βάρος των οποίων έχει ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τις παρατάξεις των Ν. Βουρλάκη και Σ. Ρίζου και διαμορφώθηκε από τον Γ. Σαρρή.
Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα