Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Αντιπαράθεση για το ΔΗΠΕΘΕΚ

Τις ενστάσεις του για τον τρόπο λειτουργίας του ΔΗΠΕΘΕΚ επιχείρησε να εκφράσει στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γεωργακάκης (με αφορμή τη συζήτηση παραχώρησης αιθουσών στο “Μ. Θεοδωράκης” στο θέατρο).
Όπως εξήγησε, «δεν υπάρχει τοπική, εγχώρια παραγωγή, όπως όταν είχε ξεκινήσει τη λειτουργία του».
Στον κ. Γεωργακάκη απάντησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕΚ κ. Γιάννης Γιαννακάκης λέγοντας πως «το θέατρο συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες ηθοποιούς που ανήκουν στο “Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών”, που μπορούν να συνάψουν συλλογική σύμβαση εργασίας», ενώ στη συνέχεια εκτός μικροφώνου απευθυνόμενος στον κ. Γεωργακάκη του είπε «αν δεν ξέρεις μην μιλάς».
Η αναφορά αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Γεωργακάκη:«Αν δεν ξέρω να μην μιλάω; Δεν κατάλαβα ποιος θα μου αφαιρέσει το λόγο; Ποιος είναι ο κύριος αυτός;» είπε.
«Ποια είναι η υποβάθμιση;» επέμεινε ο κ. Γιαννακάκης. «Δεν μετέχουν τοπικοί παράγοντες, έχετε διαγράψει αξιολογότατους τοπικούς παράγοντες και συνεργάζεστε με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα πρόσωπα εκτός του τοπικού πολιτισμού» κατέληξε ο κ. Γεωργακάκης.
Στη δραστηριότητα του ΔΗΠΕΘΕΚ αναφέρθηκε ο δήμαρχος κ. Π. Σημανδηράκης ζητώντας από τον κ. Γεωργακάκη «να μην εκφωνούνται τέτοιες ισοπεδωτικές εκφράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο».
Δευτερολογώντας ο κ. Γεωργακάκης τόνισε πως «μου επιτέθηκε με το χειρότερο τρόπο ο αντιδήμαρχος με τρόπο μειωτικό για τον ίδιο όχι για μένα. “Αν δεν ξέρεις μην μιλάς” μου είπε. Συγγνώμη και ξέρω πολύ καλά το έργο του ΔΗΠΕΘΕΚ και μιλάω. Είπα ότι δεν μετέχουν -και διαμαρτύρονται έντονα- δεν χρησιμοποιούνται τοπικοί πολιτιστικοί παράγοντες, ηθοποιοί, καλλιτέχνες και μου το μετέφερε και ο Μ. Αεράκης που δεν είναι απορριπτέος ούτε ως προσωπικότητα, ούτε ως καλλιτέχνης. Είναι ελάχιστη ως ανύπαρκτη η συμμετοχή των τοπικών».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα