Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Αντιμετώπιση της καθίζησης μετά τη σήραγγα Τοπολίων

Την αντιμετώπιση της καθίζησης του εδάφους αμέσως μετά τη σήραγγα Τοπολίων εξασφαλίζει το έργο που αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Πρόκειται για μια ακόμα τεχνική παρέμβαση που υλοποιείται στα πλαίσια της αντιμετώπισης των ζημιών που προκάλεσε η μεγάλη κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2019 σε διάφορα σημεία του Νομού ανάμεσα τους και την ορεινή Κίσσαμο.
Χθες για πρώτη ημέρα δόθηκε το ένα ρεύμα του δρόμου στην κυκλοφορία προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι των χωριών της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου.
Όπως ανέφερε στα “Χ.ν.” ο εργολάβος του έργου κ. Xαράλαμπος Παντελάκης , έχει σχεδόν κατασκευαστεί το τοιχίο που συγκρατεί το δρόμο που παρουσίαζε έντονα σημάδια καθίζησης.
«Έχει κατασκευαστεί ένα τσιμεντένιο πέδιλο βάθους τεσσάρων μέτρων που αντιμετωπίζει την καθίζηση. Στο σημείο αυτό λόγω των καιρικών φαινομένων το έδαφος υποχωρούσε και είχε γίνει ένα προσωρινό μπάζωμα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η καθίζηση. Με το έργο αυτό πλέον αντιμετωπίζεται συνολικά και θα υπάρξει ασφάλεια στην κίνηση των οχημάτων» ανέφερε ο εργολάβος.
Παρότι ο δρόμος προβλέπονταν να δοθεί στην κυκλοφορία στις 3 Απριλίου τελικά δόθηκε χθες προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοικοι στις μετακινήσεις τους. Οι εργασίες αποφασίσθηκε να γίνουν αυτήν την περίοδο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα ο τουρισμός αλλά και που τα όποια καιρικά φαινόμενα είναι ήπια.
Ο συγκεκριμένος δρόμος αποτελεί τη βασική κεντρική αρτηρία προς και από το Λαφονήσι και κατά την θερινή περίοδο καθημερινά διέρχονται εκατοντάδες
αυτοκίνητα. Για την παράκαμψη του έχει ξεκινήσει από το 2014 το έργο της “Παράκαμψης Τοπολίων” που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Περιφέρεια, η συγκεκριμένη θέση είναι μια από τις οκτώ (στους Δήμους Κισσάμου αλλά και Καντάνου – Σελίνου )που έχει αποφασιστεί να γίνουν έργα αντιμετώπισης κατολισθήσεων και άλλων φαινομένων που προέκυψαν από την κακοκαιρία του Φεβρουαρίου του 2019. Ο προϋπολογισμός των έργων αυτών που γίνονται με την επίβλεψη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης ανέρχεται στα τρία εκατομμύρια ευρώ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα