Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Αντιδράσεις συνταξιούχων για τη φορολόγηση αναδρομικών

Τη δυσαρέσκεια των πολιτικών συνταξιούχων και στα Χανιά έχει προκαλέσει η φορολόγηση των αναδρομικών που έλαβαν πέρυσι για την περίοδο 2015-2016.
Πολλοί συνταξιούχοι που δεν γνώριζαν ότι θα φορολογηθούν τα χρήματα που λάμβαναν με κλίμακες από 22 % έως και 35% εξέφρασαν παράπονα.
Όπως εξήγησε στα “Χ.Ν.” ο κ. Γιώργος Νικολουδάκης μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Πολιτικών Συνταξιούχων Χανίων «το 2020, μας έδωσαν κάποια αναδρομικά που αφορούσαν το 11μηνο από τον Ιούνιο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2016. Αυτά τα αναδρομικά τα πήραμε τότε αφορολόγητα, μας είπαν όμως ότι κάποια στιγμή θα φορολογηθούν όταν έλθει η ώρα της εκκαθάρισης της φορολογίας μας. Τώρα, μετά αναδρομικές δηλώσεις που κάνουν οι συνταξιούχοι, γίνεται η εκκαθάριση και τους έρχεται η φορολογία που σε άλλους είναι 22% και σε άλλους φτάνει και 35% και παραπάνω ανάλογα την φορολογική κλίμακα που βρίσκεται ο καθένας.»
Οι συνδικαλιστικοί φορείς των πολιτικών συνταξιούχων διαμαρτυρήθηκαν για το ύψος της φορολόγησης των αναδρομικών τους καθώς σε πολλές περιπτώσεις απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των αναδρομικών.
«Υπήρξε διαμαρτυρία της Ομοσπονδίας μας και επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών τον κ. Σταϊκούρα και ζητήσαμε να μειωθεί αυτή η φορολογία κατά τουλάχιστον 50%. Το κάναμε αυτό γιατί αυτό το χρονικό διάστημα που ακριβαίνουν τα πάντα, είναι πολύ δύσκολο να βρει τα χρήματα ο συνταξιούχος να πληρώσει το φόρο του» σημείωσε ο κ. Νικολουδάκης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα