23.9 C
Chania
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026

Αντιδράσεις παράταξης Δαμηλάκη για τις αυξήσεις στα τέλη άρδευσης

Την αντίδρασή και έντονη ανησυχία της για τις αυξήσεις στα τέλη άρδευσης στον Δήμο Καντάνου εκφράζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης η παράταξη «Μαζί για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου», κάνοντας λόγο για νέες υπέρογκες και κοινωνικά άδικες αυξήσεις που επέβαλε η Δημοτική Αρχή και οι οποίες φτάνουν από 70% έως και 132%.

Οπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «οι αυξήσεις αυτές αποτελούν ένα βαρύ πλήγμα για την αγροτιά του τόπου μας τον πρωτογενή τομέα και τις αγροτικές επενδύσεις αλλά και τον τουρισμό, που στηρίζεται άμεσα και έμμεσα στην τοπική παραγωγή. Σε μια ήδη εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την επιβίωση των νοικοκυριών οι αποφάσεις αυτές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην περαιτέρω εγκατάλειψη της ενδοχώρας καθώς και στην απαξίωση των περιουσιών, των σπιτιών και των κτημάτων των προγόνων μας.
Ως παράταξη καταθέσαμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τις υπερβολικές αυξήσεις των τελών άρδευσης. Μετά από την παρέμβασή μας το αίτημά μας εισακούστηκε και το θέμα αναπέμφθηκε, προκειμένου να επανέλθει προς νέα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση με την προβλεπόμενη απόλυτη πλειοψηφία.
Παρά ταύτα, η παράταξη της Δημοτικής Αρχής επέμεινε και ψήφισε αυξήσεις που φτάνουν το 132% στην κατανάλωση του αρδευτικού νερού. Η κατάσταση αυτή δεν είναι απλώς απαράδεκτη αλλά καθιστά πρακτικά αδύνατη ακόμη και την καλλιέργεια του μικρού οικογενειακού κήπου από τους συμπολίτες μας.
Προτείναμε την δημιουργία φραγμάτων ώστε να εκμεταλλευτούμε και την τελευταία σταγόνα νερού στον τόπο μας. Υπενθυμίζουμε ότι στο πρόγραμμά μας είχαμε ξεκάθαρα θέσει ως προτεραιότητα τις επενδύσεις στην αποθήκευση, διαχείριση και αξιοποίηση των υδατικών πόρων με στόχο να μειωθεί το κόστος για τους πολίτες και να στηριχθεί ουσιαστικά η τοπική ανάπτυξη.
Καλούμε όλους τους πολίτες του Δήμου Καντάνου-Σελίνου να αντιδράσουν και να σταθούν στο πλευρό μας και να διεκδικήσουμε μαζί την κατάργηση αυτών των άδικων και καταστροφικών αυξήσεων, για το καλό του τόπου μας και των επόμενων γενεών.
Για τη Μείζονα Αντιπολίτευση
«Μαζί για τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα