Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Αντιδράσεις για μετακίνηση δασκάλας στο 19ο Δημοτικό σχολείο

Λύση στο πρόβλημα που προκύπτει μετά την ξαφνική μετακίνηση εκπαιδευτικού από την ΣΤ’ τάξη του 19ου δημοτικού σχολείου Χανίων, ζητούν οι γονείς μαθητών της τάξης που σήμερα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση Α΄βάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Χανίων, στις 11 το πρωί, καταγγέλλοντας απαξίωση των παιδιών τους.
Η εκπαιδευτικός του συγκεκριμένου τμήματος, όπως εξηγούν στα «Χ.ν.», είχε λάβει άδεια ευπαθούς ομάδας από τον περασμένο Νοέμβριο με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί. Ωστόσο, επειδή αλλάζει η φύση της άδειας της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού, η διαδικασία προβλέπει αντικατάσταση με άλλο τρόπο. Έτσι, αποφασίστηκε η εκπαιδευτικός που την αναπλήρωνε, να μετακινηθεί σε δημοτικό σχολείο άλλου Δήμου της Π.Ε. Χανίων, όπου έχει προκύψει επίσης κενό, αφήνοντας τα παιδιά χωρίς δασκάλα.
«Εδώ και δύο χρόνια λόγω covid, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται σαν πιόνια χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για την μόρφωση τους και κυρίως για την ψυχική τους υγεία. Τα παιδιά μας θα φύγουν από την τελευταία τάξη του δημοτικού σχολείου με τις χειρότερες εντυπώσεις και νιώθοντας ότι κανείς δεν τα θέλει. Τιμωρούνται χωρίς να φταίνε.» αναφέρουν γονείς του τμήματος, ζητώντας από τους υπεύθυνους να δοθεί άμεσα λύση.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες