Κυριακή, 26 Μαρτίου, 2023

Αντιδράσεις για κόψιμο πεύκων στο Ακρωτήρι

Εν μέσω αντιδράσεων έγιναν χθες το μεσημέρι κλαδέματα δέντρων (πεύκων) στην περιοχή του παλιού Drive in στο Ακρωτήρι, στο δρόμο προς Αγία Τριάδα.

Μάλιστα, στο σημείο βρέθηκε η Αστυνομία μετά από κλήση κατοίκων της περιοχής.
Τα κλαδέματα εντάσσονται στο έργο οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας και πραγματοποιούνται από συνεργείο.

Ωστόσο, σύμφωνα με κατοίκους, στο σημείο του παλιού Drive in, κόπηκαν κλαδιά και δέντρα σε υπερβολικό βαθμό με αποτέλεσμα να προκληθούν διαμαρτυρίες.
Παράλληλα, κάτοικοι έθεσαν το αίτημα τα κλαδέματα να γίνονται παρουσία μηχανικού ή και γεωπόνου, ο οποίος να εκτιμά ποια κλαδιά είναι επικίνδυνα και να δίνει οδηγίες στο συνεργείο.
Ο γιατρός, Γιάννης Χατζάκης, ο οποίος κατοικεί στην περιοχή αυτή, εξήγησε:
«Καταλαβαίνω το να κόψουν ένα κλαδί που ενοχλεί, αλλά εδώ έκοψαν τα πεύκα που κάλυπταν τη λαμαρίνα. Οταν κόβονται τα δέντρα αυτά, δεν πρέπει να είναι παρών ο υπεύθυνος, μηχανικός ή γεωπόνος, που να λέει που και τι θα κόψουνε; Εχεις δέκα ανθρώπους, τους δίνεις ένα πριόνι και τους λες, κόψτε;».
Ο ίδιος ανέφερε ότι κάλεσε «την Αστυνομία γιατί δεν μου έλεγαν ποιος είναι ο υπεύθυνος. Και ήρθε ο υπεύθυνος όταν ειδοποίησα την Αστυνομία. Και τα δέντρα αυτά είναι πεύκα, δεν είναι ευκάλυπτοι που ξαναβγαίνουν».
Στο σημείο βρέθηκε και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου, Μανώλης Λεντάρης, ο οποίος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το κόψιμο δέντρων.
Από την πλευρά του, ο μηχανικός του έργου ανέφερε πως τα κλαδέματα γίνονται για λόγους οδικής ασφάλειας και ο σκοπός είναι να κοπούν όσα κλαδιά βγαίνουν στον δρόμο.
Επίσης, ο κ. Χατζάκης επικοινώνησε με την Αντιπεριφέρεια από όπου ενημερώθηκε, επίσης, πως ο σκοπός του έργου, είναι να κοπούν όσα κλαδιά από δέντρα προεξέχουν προς το οδόστρωμα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα