Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, 2022

Ανταπόκριση μαθητών στις εβδομάδες αθλητισμού στο Ηράκλειο

Η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», που έκλεισε σήμερα, 6 Οκτωβρίου, την τέταρτη ημέρα λειτουργίας της, φαίνεται πως έχει ανταπόκριση από τους μαθητές, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, οι συμμετοχές έχουν αγγίξει τις 2.000 και η δράση, που είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, έχει γίνει γνωστή σε όλη τη σχολική κοινότητα του Νομού.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Π.Ε., Γιάννης Κατσαμποξάκης, «σχολεία που δεν πρόλαβαν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, επιθυμούν να διεξαχθεί ένας δεύτερος κύκλος δράσεων τον ερχόμενο Μάρτιο του 2023, ώστε και οι δικοί τους μαθητές να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά των αθλημάτων άμμου και θάλασσας».

Όπως σημειώνεται, το περιβάλλον που προσφέρουν οι εγκαταστάσεις του Καρτερού για τη γνωριμία με τα θαλάσσια σπορ, δεν θα μείνει ανενεργό, καθώς έχει προγραμματιστεί μια σειρά αθλητικών δραστηριοτήτων που θα κρατήσουν την εγκατάσταση «ζωντανή» και θα λειτουργήσουν ως προετοιμασία για την τέλεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, που θα φιλοξενηθούν από τρεις δήμους του Ηρακλείου στις 2-9 Σεπτεμβρίου 2023.

Επισημαίνεται πως κατά την τέταρτη μέρα του προγράμματος, το Karteros Beach Sports Center επισκέφτηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ηρακλείου και το Γυμνάσιο Βενεράτου.

Η Χαρά Μαρκάκη, υποδιευθύντρια του Προτύπου Γυμνασίου δήλωσε για το πρόγραμμα και την επίσκεψη του σχολείου:

«Είναι η δεύτερη φορά που έρχομαι στις εγκαταστάσεις, που αποτελούν το στολίδι της πόλης μας και είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι δίδεται στα παιδιά η ευκαιρία να γνωρίσουν τα νέα αθλήματα της άμμου, μέσω της άθλησης».

Ο Νίκος Κυρέζης παλαίμαχος παίκτης βόλεϊ και έφορος της Γ.Ε. Ηρακλείου, μαθηματικός στο Πρότυπο, υπογράμμισε τη σημασία που έχει η δράση:

«Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τα παιδιά και να γνωρίζουν χώρους αθλητισμού και αναψυχής και να καλλιεργούν αυτόν τον τρόπο ψυχαγωγίας στη καθημερινότητά τους», ενώ η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του ίδιου σχολείου, Έφη Ζερβάκη, συμπλήρωσε:

«Δεχτήκαμε αμέσως την πρόσκληση να πραγματοποιήσουμε αυτήν την επίσκεψη από το γραφείο Φυσικής Αγωγής. Εμείς αναζητούμε ανάλογες ευκαιρίες. Τα παιδιά μας έχουν ιδιαίτερη ανάγκη να κινούνται να ασκούνται σε φυσικές δραστηριότητες και να παίζουν.

Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ όμορφες, πρωτόγνωρες για την πόλη μας και τη χώρα μας. Τα παιδιά φαίνεται να το διασκεδάζουν παρά πολύ».

Τέλος, σημειώνεται πως οι «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», που θα διαρκέσουν έως και τις 21 Οκτωβρίου, αποτελούν προάγγελο των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και ταυτόχρονα καλλιεργούν αθλητική κουλτούρα στη νεολαία της περιοχής και εξοικείωση με τα αθλήματα της άμμου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα