Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ανταποδοτικά έργα σε εκκρεμότητα στον Πλατανιά

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων του ΑΔΜΗΕ για ανταποδοτικά έργα για την όχληση που προκάλεσαν οι εργασίες τοποθέτησης του καλωδίου διασύνδεσης αναμένουν στον Πλατανιά.

Mετά από έτοιμα του Δήμου Πλατανιά η ΔΕΗ και οι θυγατρικές της ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ είχαν δεσμευτεί πως θα προχωρήσουν σε τέσσερα έργα (μια υπογειοποίηση δικτύου και τρία έργα οδοποιίας ) στα όρια του Δήμου.
Ειδικά το έργο οδοποιίας που συνδέει τον οικισμό του Πλατανιά με τα Δρακιανά θεωρείται από τους επαγγελματίες του τουρισμού ιδιαίτερα σημαντικό καθώς καθημερινά όλο το καλοκαίρι εκατοντάδες επισκέπτες διέρχονται το δρόμο με τα πόδια, ποδήλατα για να θαυμάσουν τη διαδρομή που μετά τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2019 υπέστη τεράστιες ζημιές. Πλέον
Μιλώντας στα “Χ.Ν.” ο δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης σημείωσε πως «όταν υπογράφηκε η σύμβαση για την τοποθέτηση του καλωδίου που θα ενώνει Πελοπόννησο και Κρήτη στο δημαρχείο Κισάμου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείας του κ. Σταθάκη είχα ζητήσει τότε πρώτος από τη ΔΕΗ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΑΔΜΗΕ ανταποδτικά έργα. Συγκεκριμένα είχα τονίσει πως ο Δήμος Πλατανιά θα έχει μια πολύ σοβαρή όχληση που θα πρέπει στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης να αντιμετωπίσουν με ανταποδοτικά έργα. Βρήκαν λογικό το αίτημα μου και μου ζήτησαν τι ακριβώς θέλουμε. Τους έστειλα ένα έγγραφο με το οποίο ζητούσε την υλοποίηση τεσσάρων έργων.»
Τα έργα αυτά είναι:
• Υπογειοποίηση των δικτύων ηλεκτροδότησης από τα όρια με την Αγ. Μαρίνα μέχρι το “Μύλο” του Κερατά, με μελέτη και χρηματοδότηση ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ. (στο τμήμα του πεζοδρομίου ώστε να μην χρειαστεί να ξανασκαφτεί ο δρόμος).
• Έργα οδοποιίας από την κεντρική πλατεία του Κολυμβαρίου μέχρι τον οικισμό Γριμπιλιανά.
• Έργα οδοποιίας στον παραποτάμιο δρόμο των Βουκολιών από το Πολύκεντρο μέχρι τα Κουλουκουθιανά.
• Έργα οδοποιίας στο τμήμα από το “Μύλο του Κερατά” μέχρι τα Δρακιανά.
Παρότι όμως έχουν περάσει δύο χρόνια τα συγκεκριμένα έργα δεν έχουν γίνει. Αυτό σύμφωνα με τον κ. Μαλανδράκη οφείλεται από τη μια στην πανδημία και από την άλλη στο ότι «άλλοι Δήμοι όπως των Χανίων και της Κισάμου βλέποντας τις δικές μας κινήσεις κατέθεσαν και αυτοί αιτήματα για ανταποδοτικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν τα δικά μας. Σε κάθε περίπτωση οι σχετικές συμβάσεις υπογράφηκαν μεταξύ του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας “Ελληνικά καλώδια” και του εργολάβου που θα εκτελέσει τα έργα που ξεκίνησε τις παρεμβάσεις από τα Χανιά. Με βάση τα χρονοδιαγράμματα τα δικά τους σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει το τμήμα των Δρακιανών, περιμένουμε να κάνει μετά το Κολυμβάρι, θα πάει στην Κίσσαμο για τα ανταποδοτικά έργα εκεί και στη συνέχεια στις Βουκολιές».

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα