Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Άνοιγμα λιανεμπορίου στα Χανιά ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος

Ανησυχία για την πιθανή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εκφράζει ο εμπορικός σύλλογος Χανίων με επιστολή προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών. Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος, Γιώργος Τοπολιανάκης και ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Μπαρμπόπουλος αναφέρεται ότι «από το Υπουργείο σας ψηφίστηκε ρύθμιση με την οποία περιοχές κάτω των 5000 κατοίκων μπορούν τα καταστήματα να ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους. Θεωρούμε πως η κίνηση αυτή έιναι σε τελείως λάθος κατεύθυνση για το γενικότερο πλαίσιο της λειτουργίας της αγοράς και εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία μας στο να επεκταθεί το μέτρο αυτό και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος καταργώντας την Κυριακάτικη αργία και βάζοντας ταφόπλακα στις μικρές επιχειρήσεις».

Στο 4ο podcast της σειράς, επισκεπτόμαστε την παλιά πόλη των Χανίων, για να ανακαλύψουμε το πιο μεγάλο, το πιο εντυπωσιακό αλλά και παραγνωρισμένο μνημείο της. Τις βυζαντινές και βενετσιάνικες οχυρώσεις.

Όπως τονίζουν οι έμποροι, «η Κυριακάτικη λειτουργία ευνοεί μόνο τις μεγάλες επιχειρήσεις και ποτέ τις μικρότερες καθότι το κόστος λειτουργίας είναι τεράστιο και δημιουργεί παράλληλα τεράστια κοινωνικά προβλήματα με το να μην μπορεί ο αυτοαπασχολούμενος να περάσει πολύτιμο χρόνο με την οικογένεια του». Ακόμη, ζητούν να επεκταθεί το μέτρο της αναστολής όλων των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον μέχρι 30/4/2021. Τέλος, καλούν την Κυβέρνηση να λάβει απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου στς περιοχές που δεν παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση, υποστηρίζοντας πως «τα καταστήματα λιανικής που λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης αποδεδειγμένα δεν μεταδίδουν τον ιό». «Πρέπει οι αποφάσεις να λαμβάνονται ανά Περιφέρεια και έτσι ο κάθε πολίτης να νιώθει υπεύθυνος για την συμπεριφορά του και στην περιοχή που διαμένει» καταλήγουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες