Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Ανοιχτός για το κοινό ο Κουλές της Απτέρας

Με μουσική και αφήγηση παραμυθιών

Ανοιχτό θα είναι το οθωμανικό φρούριο (Κουλές) της Απτέρας και αυτήν την Κυριακή, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 2 μ.μ. για το κοινό που θέλει να το επισκεφθεί. Στον ίδιο χώρο, στις 12 το μεσημέρι, ο καραγκιοζοπαίχτης Νίκος Μπλαζάκης σε ρόλο αφηγητή, συνοδευόμενος από τους μουσικούς Ελευθερία και Μανώλη Μπλαζάκη, θα απαγγείλει «παραμύθια με καλοκυράδες με μαγικά αντικείμενα, με ζώα με ανθρώπινη λαλιά και φθονερούς ρηγάδες».
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων: «Ο Δήμος άνοιξε φέτος το φθινόπωρο τις πύλες του οθωμανικού φρουρίου (Κουλές) της Απτέρας σε μια προσπάθεια τα μνημεία να μην είναι σπαράγματα του χθες αλλά μέλη ενός διαχρονικού παρόντος και να αναπνέουν με τη δική μας παρουσία.
Πολλοί Χανιώτες, ταξιδιώτες αλλά και θεσμικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάθε Κυριακή (αρχής γενομένης την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού) το εσωτερικό του Φρουρίου, να ανέβουν στα τείχη και να απολαύσουν τη μοναδική θέα προς την κοιλάδα του Αποκόρωνα, τα Κεραμειά, το φρούριο Ιτζεδίν και τον κόλπο της Σούδας.
Ευχάριστο ξάφνιασμα στην πρόσφατη από αυτές τις επισκέψεις αποτέλεσε η παρουσία του μουσικού συγκροτήματος «Μίτος» (Γιάννης Χίνος και Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης). Οι καλλιτέχνες, επισκέφθηκαν το φρούριο και εμπνευσμένοι από την αρχιτεκτονική του φρουρίου, την ιστορία της περιοχής αλλά και τη μαγευτική θέα, έντυσαν με τη μουσική τους τη σιωπή του χώρου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα