Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Ανοιχτός δρόμος

H νέα αρχή και το νέο ξεκίνημα απαιτούν θέληση αλλά πάνω απ΄όλα εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου πως αυτό το πεδίο που κινείσαι μπορεί να είναι άγνωστο, όμως ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Αν θέσει κανείς από την αρχή τη δημιουργία ως βασικό στόχο, αν στη διάρκεια της νέας πορείας κλείσει τα αυτιά και τα μάτια στους κάθε είδους καλοθελητές και συμβουλάτορες που προσπαθούν να του φράξουν τον δρόμο, γιατί έτσι έχουν συνηθίσει να κάνουν σε όλους τους υπόλοιπους, θα πετύχει τουλάχιστον την ολοκλήρωση της νέας προσπάθειας και ας είναι αυτή η προσπάθεια δύσκολη και συνάμα εξαντλητική.

Αν οι άνθρωποι σκέφτονταν έτσι, αν με τη νέα προσπάθεια έδιναν το έναυσμα για νέες περιπέτειες στη ζωή τους, η ίδια η ζωή δεν θα ήταν αποκαρδιωτική ούτε βαρετή.

Εναπόκειται, λοιπόν, στον καθένα να προσπαθήσει να ξεφύγει από όλη αυτή την αναμπουμπούλα και να ελπίσει πως ο νέος στόχος είναι εφικτός.

Συντροφιά σε όλη την πορεία είναι οι απαιτούμενες γνώσεις αλλά και το πάθος γι’ αυτές, η ατέλειωτη θέληση για ένα δημιουργικό παρόν, μακριά από κάθε είδους κακοδαιμονίες και εμπόδια που το μόνο που κάνουν είναι να καθυστερούν το νέο αυτό ξεκίνημα.

Θέλει λοιπόν να ποντάρει κανείς, αλλά και να ρισκάρει ταυτόχρονα το νέο ξεκίνημα, να πιστέψει πως «από ένα σημείο και μετά δεν υπάρχει επιστροφή και πως το σημείο αυτό πρέπει να φταστεί» που έλεγε σε ένα απόφθεγμά του και ο Φραντς Κάφκα, να επενδύσει στο θάρρος και την αυτοπεποίθησή του για μία νέα ζωή.

Η πανδημία έδειξε το δρόμο μέσα από τη συνεχή περισυλλογή και τον δέοντα απολογισμό. Ο δρόμος πλέον είναι ανοιχτός.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα