Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών & Επιχειρήσεων Καλυβών προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση και ενημέρωσημσήμερα στο πρώην Δημαρχείο Καλυβών και ώρα 7 μ.μ. .
Η ενημέρωση θα γίνει από τον Πρόεδρο Μηχανικών ΤΕΔΚ Κοντεζάκη Βασίλη και από τον δικηγόρο που θα εκπροσωπήσει την ένσταση για την υπογειοποίηση του ΒΟΑΚ που ζητά η περιοχή στις 04/06/2025 στο ΣτΕ.
Ο Σύλλογος καλεί βουλευτές, εριφεριακούς συμβούλους, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου, τα τοπικά συμβούλια των γύρω περιοχών, διάφορους συλλόγους, επιχειρηματίες και πολίτες του χωριού και των γύρω περιοχών να δώσουν το παρών, επισημαίνοντας: «Έστω και την τελευταία στιγμή το χωριό μας μπορεί να διεκδικήσει, κάτι που στην υπόλοιπη Κρήτη γίνεται κάθε μέρα που περνάει εδώ και χρόνια για την χάραξη του ΒOAK»
ΑΙΧΜΕΣ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗ
Εν τω μεταξύ, ως ένα έργο που δεν σχεδιάστηκε για τις ανάγκες του λαού, αλλά για την κερδοφορία των επιχειρηµατικών οµίλων, χαρακτήρισε τη σύµβαση για τον Βόρειο Οδικό
Άξονα Κρήτης ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εµπορίου της Βουλής.Όπως τόνισε, η επιλογή του συγκεκριµένου σχεδιασµού δεν αποσκοπεί στην ελεύθερη, ασφαλή και καθολική µετακίνηση, αλλά στη µεγιστοποίηση των κερδών για τους ιδιώτες, µέσω διοδίων και έµµεσης φορολόγησης.
Επισήµανε ότι ο δρόµος δεν φτάνει έως τη Σητεία, διότι «δεν συµφέρει τους κατασκευαστικούς οµίλους». νΚατήγγειλε διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που –όπως είπε– δεν
αµφισβητούν τον ιδιωτικό χαρακτήρα του έργου. Το ΚΚΕ προτείνει δηµόσιο, ασφαλές και ελεύθερα προσβάσιµο οδικό δίκτυο, µε πλήρη κρατική χρηµατοδότηση και κοινωνικό σχεδιασµ
Ανοιχτή συζήτηση για τον Β.Ο.Α.Κ. σήμερα στις Καλύβες
