Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ανοιχτή επιστολή στον Γιάννη Μαλανδράκη για τα έργα στον Πλατανιά

Κύριε Μαλανδράκη
είναι φανερό σε όλη την έκταση του ∆ήµου µας, ότι το πλειοψηφικό ρεύµα που έχει παγιωθεί υπέρ του συνδυασµού «∆ηµοτική Κίνηση Πλατανιά – Πρόοδος Ανάπτυξη», µε επικεφαλής τον κύριο Κασσελάκη, δεν ανατρέπεται, καθώς πλέον δε µπορείτε να πείσετε τους συµπολίτες µας, αφού τους κουράσατε επί 13 έτη µε τις υποσχέσεις σας, οι οποίες δυστυχώς για το ∆ήµο µας, ήταν και είναι κενές περιεχοµένου.
Ο κάθε δηµότης βλέπει, ακούει και προβληµατίζεται. Θα εκφραστεί όταν έρθει η ώρα της κάλπης µε κριτήριο την προσφορά σας όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και µε γνώµονα τις προτάσεις της παράταξης του κυρίου Κασσελάκη και τους ανθρώπους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του.

Αγαπητές δηµότισσες
και αγαπητοί δηµότες,
Ο κύριος Μαλανδράκης µε τους συµβούλους του, νέους και παλιούς προσφέρουν τα πάντα προκειµένου να υφαρπάξουν την ψήφο σας.
Θέλετε ασφαλτοστρώσεις; Καθαρισµό δρόµων; ∆ίκτυα ύδρευσης και άρδευσης; Όλα στον βωµό της ψήφου… και βέβαια χωρίς µελέτες και µόνο για προεκλογική κατανάλωση, µηδενικού αντικρίσµατος. Υποσχέσεις, εξυπηρετήσεις όλων των ειδών. Προσλήψεις, διορισµοί κ.α.
Θα πρέπει όµως αγαπητοί να γνωρίζετε ότι αυτά τα έργα είναι ήδη στο πρόγραµµα της παράταξής µας µε τις απαιτούµενες µελέτες, καθώς θεωρούνται αυτονόητα για εµάς – και κυρίως αφορούν ΟΛΟΥΣ τους ∆ηµότες χωρίς εξαιρέσεις.
Αυτά θα υλοποιούνται µε σχέδιο από τη ∆ηµοτική Αρχή µε επικεφαλής τον κύριο Κασσελάκη, χωρίς να χρειάζεται να παρακαλάτε κανέναν. ∆ε σας κάνουµε χάρη, ασχέτως εάν η τωρινή ∆ηµοτική Αρχή τα χρησιµοποιεί ως «προεκλογικές εξυπηρετήσεις» για ευνόητους λόγους.
Ενδεικτικά, η σηµερινή ∆ηµοτική Αρχή για την αποκατάσταση ενός σπασµένου αγωγού άρδευσης ή ύδρευσης χρειάζεται, δυστυχώς, από 6 έως 12 µήνες. Και η καθυστέρηση αυτή συνοδεύεται από την κάκιστη τακτική να µετατρέπουν την αυτονόητη υποχρέωση του ∆ήµου – σε ρουσφέτι που απαιτεί παρακάλια.

Κύριε Μαλανδράκη,
όταν περιφερόσασταν στην πόλη των Χανίων προκειµένου να εξασφαλίσετε την υποψηφιότητά σας στο συγκεκριµένο ∆ήµο, είχατε στην αναµονή τους δηµοτικούς συµβούλους σας, οι οποίοι σας χλεύαζαν και όχι µόνο, αλλά τελικά σας αποδέχτηκαν όταν αποφασίσατε να επιστρέψετε στον ∆ήµο Πλατανιά, για λόγους συµφερόντων µικροπολιτικής και µόνο.
Άλλωστε, όπως φάνηκε, υποσχεθήκατε ασφαλώς πολλά στους νέους συµβούλους σας, ώστε να τους πείσετε να ενταχθούν τελικά στην οµάδα σας, µήπως και προλάβουν το «κακό» που µπορεί να φέρει η παράταξη του κυρίου Κασσελάκη.
Αλήθεια, πώς δεχτήκατε το ένα άτοµο, το οποίο ήταν τρεις ηµέρες πριν σε άλλη παράταξη, ο οποίος σας κατηγορούσε και όχι µόνο; Το άλλο άτοµο δε, κορόιδεψε τους δηµότες, διότι τέσσερα χρόνια ήταν απών από το ∆ηµοτικό Συµβούλιο. Όλα αυτά έχουν δηµοσιευτεί, εποµένως όλα αποδεικνύονται. ∆εδοµένων των ανωτέρω – έχουν αλήθεια λόγους να ζητούν την ψήφο των δηµοτών;
Θεωρώ πως πλέον οι δηµότες γνωρίζουν και τα δύο αυτά άτοµα και τις ανεκπλήρωτες φιλοδοξίες τους -ειδικά για τον έναν εξ’ αυτών που επιθυµεί µέχρι και την καρέκλα σας- και αλίµονό σας εάν δεν τα καταφέρει να σας την πάρει.
Όµως ο ∆ήµος Πλατανιά δεν είναι αλάνα µικροπολιτικών βλέψεων. Υπάρχει τεράστιο έλλειµµα έργων, γιατί δεν ασχοληθήκατε µε τον ∆ήµο όπως έπρεπε – κάνατε διοίκηση επικοινωνιακή και όχι ουσιαστική και το ίδιο ισχύει και για όλους όσους µοιράσατε καρέκλες.
Χάθηκαν πολλά χρήµατα από την κάκιστη διαχείρισή σας. Με αυτούς τους οικονοµικούς πόρους, θα µπορούσαν να γίνουν όλα αυτά τα έργα που εσείς δεν προσφέρατε στους δηµότες – λέγοντάς τους µάλιστα ότι δεν υπάρχουν χρήµατα.
Για αυτό και έστω αυτή την ύστατη ώρα θα σας παρακαλούσα, κύριε Μαλανδράκη να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήµατα που σας είχα θέσει ως επικεφαλής της Αξιωµατικής Αντιπολίτευσης – και σας καλούσα επανειληµµένα να πράξετε τα δέοντα, αλλά δεν τα υλοποιήσατε ποτέ, γιατί δε σας άφηνε ο εγωισµός και η αλαζονεία που σας διακατέχει:
1) Γιατί κάνατε απευθείας αναθέσεις για διάφορα µικρά και µεγάλα έργα, όπως και για τις προµήθειες του ∆ήµου και των επιχειρήσεων και δεν κάνατε ηλεκτρονικούς διαγωνισµούς;
2) Γιατί δεν καλύψατε µε δικά σας µέσα και ανθρώπους τη ναυαγοσωστική προστασία;
3) Γιατί δεν κάνατε τη σάρωση µε ίδια µέσα;
4) Γιατί δεν αξιοποιήσατε την ακίνητη περιουσία του ∆ήµου;
5) Γιατί δεν κυκλοφορούν τα αυτοκίνητα και τα µηχανήµατα, τα οποία προµηθεύτηκε ο ∆ήµος κατόπιν πίεσης δικής µας; Σε ποια αλάνα είναι παρκαρισµένα; Για να µη σας πω… πεταµένα; Χειριστές και οδηγούς θα είχατε εάν ασχολούσασταν µε το ∆ήµο µας, αλλά δυστυχώς εσείς τον χρησιµοποιήσατε ως εφαλτήριο για άλλες πολιτείες.
Η εκτίµησή µας είναι πως χάνονται ετησίως 3 εκατοµµύρια ευρώ. Αυτό είναι το αποτέλεσµα της διοίκησης του κυρίου Μαλανδράκη.
Εάν αυτά τα έργα γίνονταν µε αυτεπιστασία θα µπορούσαν να απασχολούνται επιπλέον τουλάχιστον 100 εργαζόµενοι.
Όλα τα παραπάνω έργα θα έπρεπε να υλοποιηθούν µε διαγωνισµούς και όχι µε φίλους, συγγενείς, κουµπάρους και γενικότερα µόνο µε φιλικά προσκείµενους σε εσάς µη λαµβάνοντας υπ’ όψιν την αρτιότητα και το κόστος των έργων. Και βέβαια, εκτός των έργων υπόσχεστε προσλήψεις, διορισµούς και άλλα.
Όλα αυτά γίνονται προκειµένου να τους χρησιµοποιείτε όπου και όπως επιθυµείτε. Εν προκειµένω φτιάξατε το ψηφοδέλτιό σας και περιµένετε µε τις ψήφους τους να εκλεγείτε δήµαρχος.
Αυτά για να γνωρίζουν οι δηµότες…
∆εν υπολογίσατε όµως ότι αυτοί οι συγκεκριµένοι άνθρωποι δεν επαρκούν για να σας δώσουν τη νίκη στις εκλογές, όπως γινόταν στις προηγούµενες εκλογικές αναµετρήσεις, διότι «σας πήραν χαµπάρι», όπως λένε και στα χωριά µας.
Εµείς αλλάζουµε τον Πλατανιά, µε ∆ήµαρχο τον κύριο Κασσελάκη, γιατί θέλουµε ένα ∆ήµο ανοιχτό για όλους – µε έργα, έχοντας σχέδιο για όλη την ερχόµενη πενταετία!

Με τιµή,
Ντουντουλάκης Μανώλης
υποψήφιος δηµοτικός σύµβουλος
‘‘∆ηµοτική Κίνηση
Πλατανιά-Πρόοδος Ανάπτυξη’’


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα