Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξέσπασμα και παραίτηση Γιακουμογιαννάκη από την παράταξη Δαμιανάκη

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Χανιά κοιτάμε μπροστά» με επικεφαλής τον Ευτυχή Δαμιανάκη, γνωστοποίησε ο Μύρων Γιακουμογιαννάκης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το μεσημέρι της Τετάρτης.

«Καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα ποτέ» τόνισε και αναφεροόμενος σε μέλη της παράταξής του μίλησε για  «κάποιους που φλερτάρουν απελπισμένα με μια καρέκλα» λέγοντας πως οι συνδημότες δεν τους εξέλεξαν για αυτό. Παράλληλα ζήτησε την άμεση αντικατάστασή του από το Προεδρείο και από όλες τις Επιτροπές.

Δαμιανάκης: «Στο καλό και να μας γράφεις»

Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονη αντίδραση του επικεφαλής της παράταξης που είπε:

«Ο κ. Γιακουμογιαννάκης με τρόπο απρεπή και απαράδεκτο έβαλε θέμα στην δημοτική μας ομάδα. Είχαμε ετοιμάσει την ομόφωνη διαγραφή του την οποία ανακαλέσαμε μετά από συγνώμη προς το πρόσωπό μου» και πως  «για την συνεργασία μας ή μη με την Δημοτική Αρχή είχαμε ανακοινώσει πως θα κάνουμε δημοτική ομάδα για να πάρουμε τις αποφάσεις μας» χαρακτήρισε πολιτικά ανέντιμη την κίνηση του.  «Στο καλό και να μας γράφεις» του είπε.

Ακολούθησαν πρωτοφανείς διάλογοι στο Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ μελών της παράταξης Δαμιανάκη. Μάλιστα ο κ. Δαμιανάκης κατηγόρησε τον κ. Γιακουμογιαννάκη ότι ζητούσε την θέση του προέδρου της ΔΕΔΙΣΑ με τον τελευταίο να διαψεύδει ενώ ο κ. Δαμιανάκης κατηγορήθηκε ότι δεν του έδωσε τον λόγο ξανά για να απαντήσει.

Για «ξεκατίνιασμα» έκανε λόγο ο κ. Αρχοντάκης ζητώντας από τον κ. Δαμιανάκη να μην «χαλάει όλο το Δημοτικό συμβούλιο με τη στάση του» και τονίζοντας πως έπρεπε να «κατέβει» από την θέση του Προέδρου για να τοποθετηθεί ως επικεφαλής παράταξης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΚΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗ: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Έχουν ήδη περάσει 21 μήνες από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Η παράταξη μου και εγώ αποφασίσαμε από την αρχή να συμμετέχουμε με την μορφή της συνεργασίας και όχι της σύμπραξης διατηρώντας έτσι την αυτοτέλεια μας και την επιλογή της θετικής ή αρνητικής ψήφου σε θέματα του δημοτικού συμβουλίου.

Προσωπικά, σε μικρά, αλλά και μεγάλα θέματα του δημοτικού συμβουλίου ψήφιζα πάντα κατά συνείδηση σε αντίθεση πολλές φορές με την παράταξη μου. Όλο αυτό το διάστημα, εξέφρασα πολλές φορές προφορικά αλλά και γραπτά τις αντιρρήσεις μου στον επικεφαλής της παράταξης μου σε θέματα που αφορούσαν τον Δήμο, αλλά και την Δημοτική ενότητα που ανήκω, όμως το μόνο που έλαβα ήταν αδιαφορία.Αρκετές φορές διαπίστωσα πως ο επικεφαλής της παράταξης μας έδινε προτεραιότητα σε θέματα των συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου αντί σε θέματα των μελών της παράταξης του.

Ο κύριος Δήμαρχος διάλεξε όλο αυτό το διάστημα να ακολουθήσει την τακτική του «αποφασίζω και διατάζω» και την τακτική του «δεν ακούω κανέναν».Αυτήν την τακτική καλούμαστε σαν παράταξη να ακολουθήσουμε και να συνεργαστούμε;

Ο καιρός πέρασε, η υπομονή τελείωσε και το ποτήρι ξεχείλισε. Έτσι, αποφάσισα πως είναι πλέον καιρός να τραβήξω τον δικό μου δρόμο, το δικό μου αυτοδιοικητικό μονοπάτι. Στην επαγγελματική και κοινωνική μου πορεία ήμουν πάντα ξεκάθαρος,ειλικρινής και διαυγής. Το ίδιο θα πράξω και τώρα.

Με αυτήν την ανακοίνωση γνωστοποιώ στο σώμα την απόφαση μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη “Χανιά κοιτάμε μπροστά” με επικεφαλής τον Ευτύχη Δαμιανάκη.

Ακόμα ήθελα να πω πως καρεκλοκαψούρης δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα υπάρξω ποτέ. Θα ήθελα όμως, δοθείσης της ευκαιρίας, να θυμίσω σε κάποιους συναδέλφους που πλαισιώνουν την δημοτική αρχή σε σημαντικές θέσεις και πόστα, καθώς επίσης και σε κάποιους οι οποίοι φλερτάρουν απελπισμένα για μια θέση στον ήλιο, για μια καρέκλα, πως οι συνδημότες και συμπολίτες μας τους επέλεξαν για το κοινό καλό και το κοινό συμφέρον, και όχι για τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Με εκτίμηση και σεβασμό προς τους Δημότες

Μύρωνας Γιακουμογιαννάκης».

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες