Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023

Άνω – κάτω το Δ.Σ.: Αποχώρησαν παρατάξεις

Την αποχώρηση όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης (με εξαίρεση της παράταξης Σαρρή) από τη συνεδρίαση του ΔΣ Χανίων προκάλεσε η απόφαση του δημάρχου Χανίων να αποσύρει το θέμα του κυκλοφοριακού του Γαλατά μετά από 3,5 ώρες συζήτηση!

Στο Δ.Σ. ήλθε προς στη συζήτηση η κυκλοφοριακή μελέτη για το Γαλατά. Η μονοδρόμηση ενός τμήματος του κεντρικού δρόμου και ειδικότερα 50 μέτρα από την πλατεία του χωριού μέχρι την οδό Σπυριδάκη δεν έβρισκε σύμφωνη την τοπική κοινότητα Γαλατά. Οι μελετητές – συγκοινωνιολόγοι εισηγούνταν τη μονοδρόμηση του δρόμου και την κατασκευή πεζοδρομίων. Αντίθετα, ομόφωνα η τοπική κοινότητα ζητάει να παραμείνει δύο κατευθύνσεων ο δρόμος προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι κάτοικοι.

Από μεριάς της δημοτικής αρχής έγινε προσπάθεια να αναβληθεί η απόφαση για το θέμα για μια εβδομάδα και να επανέλθει στο επόμενο Δ.Σ. Ο κ. Γρ. Αρχοντάκης ζήτησε να παρθεί απόφαση για το θέμα προτείνοντας να γίνει αποδεκτή η πρόταση της τοπικής κοινότητας Γαλατά. Ο δήμαρχος, βλέποντας πως η εισήγησή του δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία (θα την ψήφιζε η παράταξή του και η παράταξη του κ. Σαρρή) ανακοίνωσε πως αποσύρει το θέμα όπως έχει δικαίωμα. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση των παρατάξεων Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, Βουρλάκη και Ρίζου που αποχώρησαν. Μετά την αποχώρηση των τεσσάρων παρατάξεων ο πρόεδρος του Δ.Σ., κ. Ε. Δαμιανάκης, ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεδρίασης.

Δείτε τη συνεδρίαση:


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα