Πέμπτη, 17 Ιουνίου, 2021

Ανοιξη Ψυχής

Δεν επιθυμώ να γράψω τετριμμένες λέξεις και ωραία βαρετά λόγια για το φίλο, ακαμάτη και ανήσυχο πνεύμα των χαλεπών καιρών μας, Παύλο Πολυχρονάκη!
Δεν θέλω να μπω σε κλισέ και στενωπούς για να «χειροκροτήσω» τα γραφόμενά του στο νέο του Βιβλίο: ΑΝΟΙΞΗ ΨΥΧΗΣ». Εξ’ άλλου ο Παυλής δεν έχει ανάγκη από λιβανιστήρια και βαρύγδουπους επαίνους!
Ο συγγραφέας και ποιητής, στην πορεία του βίου του, έχει αποδείξει ποιος είναι, με δείγματα γραφής, ανθρωπιάς, αγάπης και κοινωνικού  έργου, με την αξιοζήλευτη οικογένειά του και την ηθική του αξιοπρέπεια! Αυτό που περισσότερο θα ήθελα να υπογραμμίσω, είναι η ουσία των ποιημάτων του, στη νέα του ποιητική συλλογή, που στιγματίζουν τη σημερινή, μίζερη πραγματικότητα, αλλά εξυμνούν και την ίδια τη ζωή!
«Είναι η ζωή μια αστραπή στην απεραντοσύνη, του χρόνου του ατέρμονα που μόλις λάμψει σβήνει»……. «Φίλος και συμπορπατηχτής στου χρόνου το ταξίδι, μια ρουφηξιά άπλετο φως που τη χαρά μας δίνει»…… «Μια αγκαλιά πολύ ζεστή στην παγωνιά του απείρου, ένα σενάριο μιας στιγμής του πιο γλυκού ονείρου».
Για τη γνήσια φιλία: « Αγάπη και  αφοσίωση, αισθήματα σπουδαία, όταν σε δύο άτομα γίνουνε αμοιβαία, απόσταγμα μας δίνουνε τη γνήσια φιλία που είναι μέγα αγαθό κι υπέρτατη αξία». Για την αγάπη: «Άλας της γης και της ζωής υπέροχη μπαλάντα που σαν θα μπεις μες στην καρδιά μένεις εκεί για πάντα».
Για τον πόλεμο: «Πόλεμε, που  ‘σαι των δεινών των μύριων ο πατέρας, η συμφορά, ο όλεθρος και αθρωποφάγο τέρας».
Για τους πρόσφυγες: « Άνδρες, γυναίκες και παιδιά σαν ζώα τους στοιβάζουν στα σκυλοπνιχτοκάραβα και τους ξεπαραδιάζουν…..».
Με το δικό του ξεχωριστό ύφος, με πασπαλισμένες πινελιές χιούμορ, ο αγαπημένος μας Παυλής καταπιάνεται με όλα, ρίχνει το βλέμμα του εδώ κι εκεί και συλλαμβάνει το μικρόκοσμο της ψυχής μας, τους υπέρηχους της καρδιάς μας, αφουγκράζεται τους παλμούς της εποχής μας!
Αφήνει να αιωρηθούν  ανεξίτηλα τα σημάδια της υποψίας και του προβληματισμού στον αναγνώστη!  Ένα βιβλίο, απόσταγμα ζωής, όαση δροσιάς στην ξεραΐλα της σημερινής ερήμου!  Μη σταματάς Παυλή να συνοδοιπορείς τα όνειρά μας! Πολλά συγχαρητήρια!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες