Κυριακή, 1 Οκτωβρίου, 2023

Ανησυχία γονέων στο Σέλινο για πολυμελή τμήματα μαθητών

Την αντίθεση τους στην αύξηση των μαθητών ανά τάξη που προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή εκφράζουν οι σύλλογοι γονέων των Δημοτικών Σχολείων Κουντούρας, Παλαιόχωρας και Καντάνου .
Στο κείμενο του επισημαίνουν μεταξύ άλλων πως στα σχολεία της περιοχής λόγω των ιδιαιτεροτήτων (τουριστική και αγροτική περιοχή) γίνονται εγγραφές μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ακόμα και κατά τους μήνες Νοέμβριο – Μάιο.
«Στην πλειοψηφία τους οι αίθουσες των σχολείων μας δεν είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 25 παιδιά. Πόσο μάλλον όταν στα παιδιά αυτά υπάρχουν ήδη, η δυσκολία της προσαρμογής στο νέο σχολικό περιβάλλον, η δυσκολία της κατανόησης της γλώσσας καθώς και οι μαθησιασκές δυσκολίες που με βάση τις έρευνες των τελευταίων ετών συναντώνται όλο σε μεγαλύτερο ποσοστό» λένε οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων.
Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως «όταν ένας εκπαιδευτικός εργάζεται με λιγότερα παιδιά στην τάξη του δίνεται η δυνατότητα και ο χρόνος να ασχοληθεί με τον κάθε μαθητή ανακαλύπτοντας τις δυνατότητες και τις ιδιαιτερότητες του και δουλεύοντας στοχευμένα με κύριο άξονα πάντα την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε μαθητή. Από έρευαν που έχει γίνει έχει προκύψει πως στις τάξεις που υπήρχαν 13- 17 μαθητές οι επιδόσεις ήταν υψηλότερες σε σχέση με τάξεις που ο αριθμός των μαθητών ήταν 22 έως 26. Όταν σε μια τάξη λίγων τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται 25 μαθητές, τις περιόδους ιώσεων και λοιμώξεων είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής οπότε θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλο αριθμό νοσούντων μαθητών πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Πόσο μάλλον κατά την περίοδο που διανύουμε εν μέσω πανδημίας και ενώ έχουμε ενημέρωση από τους λοιμωξιολόγους για επερχόμενο κύμα κρουσμάτων τον Οκτώβριο».
Με βάση όλα τα παραπάνω οι γονείς απαιτούν την επανεξέταση του νομοσχεδίου σε ότι αφορά τον αριθμό των μαθητών ανά σχολική αίθουσα, υπογραμμίζοντας πως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 17 σε αριθμό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα