Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

“Ανιστορώ για την Κάινα” του Ιάσονα Στ. Μαυροματάκη

Το τρίτο κατά σειρά βιβλίο. Σταγόνα – σταγόνα η δεξαμενή των γνώσεων γεμίζει και εμπλουτίζει τη διάχυση αυτών. Με την ανάγνωση αξιολογείς τον ιστοριογράφο για την συγκέντρωση και την διάταξη των ευρημάτων του.
Το κρατάς στο χέρι σου αισθητικά, το ξεφυλλίζεις προλογικά, το διαβάζεις προγνωστικά κατ’ επιλογή και ξεδιπλώνονται τα συναισθήματά σου για πολλά συγχαρητήρια στον συγγραφέα.
Κάνεις μαζί του νοητικό ταξίδι για την Κάινα, τον Αποκόρωνα, την Κρήτη.
Η ανθρωπο-βιοπορία έχει πολλά κοινά στοιχεία σ’ όλη την Κρήτη. Στην ανιστόρηση για την Κάινα αναφέρεται το εύρημα της βεγγέρας των γυναικών, μέσω της οποίας εμφανίσθηκε και εξελίχθηκε η παράδοση και η εξέλιξη της οικο-χειροτεχνίας. Βλέποντας στο τρίτο σου βιβλίο να φιλοξενούνται δημοσιοποιημένα φιλικά – συναισθηματικά κείμενα για τα δυο σου προηγούμενα βιβλία, διερωτήθηκα, γιατί αυτό; Οι αναζητητές γνώσεων που γίνονται και διακινητές αυτών, δικαιούνται  συγχαρητήρια από τους αναγνώστες, που βοηθούνται να συμπορεύονται στην προώθηση θετικών κοινωνικών ζητουμένων.
Τα ευρήματα των ερευνών βοηθούν σε εμπνεύσεις για μεθοδεύσεις ορθολογικών κινήσεων, θετικών οραμάτων για το μέλλον μας. Η φωτογράφιση φιλικών συναισθημάτων επηρεάζει να γίνεσαι πιο απαιτητικός στον εαυτό σου γι’ αυτά που θέλεις και μπορείς να κάνεις.
Σε νιώθουν φίλο και αγαπιέσαι με τα χαρίσματά σου. Με τα ανιστορήματά σου, φέρνεις κοντά σου τον αναγνώστη. Με την αναφορά σου στο σήμερα, τον προσγειώνεις. Με τα δύο μαζί τον βοηθάς ορθολογικά να σκέπτεται.
Ιάσονα, να είσαι καλά μαζί με την οικογένειά σου και σου ευχόμαστε καλή συνέχεια στα διαβλεπόμενά σου, που υποθέτουμε κατά νου να αιωρούνται.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα