Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023

Ανήλικοι, βία και ζητούµενα

∆εν έχει περάσει πολύς καιρός από ηµερίδες και εκδηλώσεις στα Χανιά σχετικά µε τη βία µεταξύ ανηλίκων και νέα περιστατικά ήρθαν τις προηγούµενες ηµέρες στην επικαιρότητα. Περιστατικά µε πρωταγωνιστές ανήλικους, στα Χανιά, στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ας θυµηθούµε τι είχε ειπωθεί, εν συντοµία, στις πρόσφατες εκδηλώσεις:
Σε ηµερίδα που είχε πραγµατοποιηθεί στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (σχετικό ρεπορτάζ δηµοσιεύτηκε την 1η Απριλίου 2023 στα “Χανιώτικα νέα”) είχε αναδειχθεί ο ρόλος της οικογένειας στη διαµόρφωση σωστών προτύπων στα παιδιά ενώ στις 7 Μαρτίου 2023 στο περιθώριο διεπιστηµονικού συνεδρίου στην Ορθόδοξο Ακαδηµία Κρήτης, στο Κολυµπάρι, είχε αναδειχθεί η ανάγκη επανενεργοποίησης της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Νοµού Χανίων.
Σε ρεπορτάζ των “Χανιώτικων νέων” στις 28 Ιανουαρίου 2023, ο γνωστός ψυχίατρος, επιστηµονικός συνεργάτης στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκοµείου Χανίων, Αντώνης Λιοδάκης, είχε πει ότι η βία µεταξύ ανηλίκων είναι «ένα ψυχοκοινωνικό φαινόµενο πλέον το οποίο οφείλει να ταλανίσει και να προβληµατίσει όλο το φάσµα της κοινωνίας και να προκύψουν δράσεις αντιµετώπισης και ανακούφισης» και είχε τονίσει την ανάγκη να δοθεί «έµφαση σε πολιτικές για ένα άλλο σχολείο», η γνώση να έχει βιωµατικά χαρακτηριστικά, έµφαση στον πολιτισµό που θα λειτουργήσει σαν βάλσαµο στη νοηµατοδότηση της ύπαρξης, κ.ά.
Πρακτικά, βέβαια, όλα αυτά είναι ζητούµενα. Οσο για την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων νοµού Χανίων (Νοµικό Πρόσωπο ∆ηµοσίου ∆ικαίου που υπάγεται στο Yπουργείο ∆ικαιοσύνης), η οποία είχε συσταθεί στα Χανιά το 1995 – 1996 και είχε επιτελέσει επί αρκετά έτη σηµαντικό έργο µε αντιπρόεδρο τότε τη δικαστή Σοφία Λυγγούρη, αυτή τη στιγµή υπάρχει µόνο η πινακίδα των γραφείων της στην είσοδο πολυκατοικίας της οδού Σφακίων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα