Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Ανεξήγητη καθυστέρηση με το Ιστορικό Αρχείο Χανίων

Η απορία μας είναι, γιατί η παρούσα κυβέρνηση αποδεικνύεται τόσο κοντόφθαλμη, ώστε να μη βλέπει δυο απλά πράγματα σχετικά με το Ι.Α.Κ. Χανίων:
• Μια στοιχειώδης στελέχωσή του από δυο ή τρία άτομα, δεν της κοστίζει τίποτε, αφού αυτή μπορεί να γίνει είτε με απόσπαση είτε με μετάταξη ενδιαφερομένων εκπ/κών – και όχι μόνο. Νομίζουμε πως είναι μεγάλο “ιστορικό” λάθος από πλευράς Υπουργείου, να διατηρεί χρόνια τώρα υποστελεχωμένο ένα τόσο βασικό θεσμό όπως είναι το Ι.Α.Κ.
• Αφού η μεταστέγαση του Ι.Α.Κ. παραμένει “όνειρο απατηλό”, ας δοθεί τουλάχιστον βάρος στην ψηφιοποίηση του μεγάλου και σπάνιου αρχείου του. Τόσο για να σωθεί αυτό από τη φθορά του χρόνου και της υγρασίας, όσο και για την ευκολότερη εξυπηρέτηση των ερευνητών (οποθενδήποτε κι αν προέρχονται) μέσω του διαδικτύου. Hδη, όπως πληροφορούμαστε, έχει εκπονηθεί και σταλεί προ πολλών μηνών από το Ι.Α.Κ. Χανίων, μια πλήρως κοστολογημένη μελέτη προμήθειας κατάλληλου μηχανήματος ψηφιοποίησης και μάλιστα μικρού τιμήματος: μηχάνημα που πρόκειται να παραμείνει στο Ι.Α.Κ. Η πρόταση έχει εγκριθεί, αλλά σκοντάφτει στην υπογραφή της… χρηματοδότησης! Αν είναι δυνατόν!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα