Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2023

Αναζητώντας τα αίτια της εξάρτησης

Σεμινάρια σε συγγενείς (γονείς, συντρόφους, αδέλφια) ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Δήμου Χανίων, αρχής γενομένης τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.
Βασικός στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση τους στις πρακτικές της αυτοβοήθειας /αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.
Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους, με βάση τις αρχές και τη φιλοσοφία της αυτοβοήθειας/ αλληλοβοήθειας είναι ο στόχος του νέου κύκλου σεμιναρίων, που διοργανώνει το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Δήμου Χανίων.
Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος Χανίων, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 2012 στα Χανιά και υλοποιείται από το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του υπουργείου Υγείας και του Δήμου Χανίων.
Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος σεμιναρίων με τίτλο: “Συζητώντας για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ”.
Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς (γονείς, συντρόφους, αδέλφια) ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ. Βασικός στόχος των σεμιναρίων είναι η ουσιαστική ενημέρωση των συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος και η ευαισθητοποίηση τους στις πρακτικές της αυτοβοήθειας /αλληλοβοήθειας στην αντιμετώπιση της εξάρτησης.
Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που θα συζητηθούν αφορούν στις αιτίες και τη φύση του προβλήματος της εξάρτησης, τους τρόπους αντιμετώπισής της, καθώς και στον ρόλο της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος στην αντιμετώπιση της. Το περιεχόμενο των συζητήσεων θα διαμορφώνεται από τα άτομα, που θα συμμετάσχουν, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους. Μετά το τέλος των σεμιναρίων θα υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής, όσων ενδιαφέρονται, στις ομάδες υποστήριξης συγγενών ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας.
Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν σε τέσσερις εβδομαδιαίες δίωρες συναντήσεις -κάθε Δευτέρα στις 6 – 8μ.μ., αρχής γενομένης από τη Δευτέρα 24/2/2014.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να καλέσουν στα τηλέφωνα του προγράμματος (28210-23432) καθημερινά από τις 9π.μ. – 8μ.μ. για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 19/2/2014. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του προγράμματος Γιαμπουδάκη 39 & Ρενιέρη, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα