Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023

Αναβάθμιση σχολείων σε Ανώπολη και Κουντούρα

Κατέθεσαν άρτιες προτάσεις και επιβραβεύονται από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα!

 

Δύο απομακρυσμένα σχολειά από τα Χανιά ήταν ανάμεσα στα 10 σε όλη τη χώρα που επιλέχθηκαν για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους στo πλαίσιo Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Τα σχολεία των Χανίων -το Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης και το νηπιαγωγείο Κουντούρας- κατέθεσαν άρτιες προτάσεις και μπήκαν στην πρώτη δεκάδα όταν τα σχετικά αιτήματα που κατατέθηκαν ήταν 290 από όλη τη χώρα!
Έτσι μέσα στην επόμενη διετία τα δύο σχολεία θα αποκτήσουν διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονους υπολογιστές, “προτζέκτορες” και άλλο εξοπλισμό.


Μιλώντας στα “Χ.ν.” η κ. Βάσω Σταθοπούλου διευθύντρια του Δ.Σ. Ανώπολης μας εξήγησε πως ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη δράση από τους υπεύθυνους του προγράμματος «την κa Χωλίδη και τον κ. Σοφρωνίου» και για τη διαδικασία σύνταξης και κατάθεσης της πρότασης του σχολείου. «Στην πρόταση μας καταγράψαμε τεχνικά στοιχεία για το τι υπάρχει στο σχολείο μας, την τεχνολογική μας υποδομή και όλα αυτά τα ταιριάξαμε με τη καθημερινή διδακτική μας πρακτική με στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στην τοπική κοινότητα. Για την σύνταξη είχαμε τη βοήθεια του κ. Γιώργου Παπασηφάκη που μας βοήθησε με την καταγραφή και στηρίζει το σχολείο σε θέματα συντήρησης του υπάρχοντος εξοπλισμού» εξηγεί η εκπαιδευτικός.


Για τον εξοπλισμό που θα λάβει στo πλαίσιo του προγράμματος την επόμενη διετία το Δ.Σ. Ανώπολης ζήτησε μεταξύ άλλων σύμφωνα με την κα Σταθοπούλου «διαδραστικούς πίνακες που δεν έχουμε, νέο εκτυπωτή, και εκτυπωτή 3D και μια αναβάθμιση των υπολογιστών. Επίσης εκπαιδευτικά προγράμματα και παιγνίδια, εγκατάσταση “προτζέκτορα”».
Το σχολείο θα έχει και βελτιωμένη σύνδεση με το διαδίκτυο ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν από μακριά σεμινάρια που γίνονται στο ΕΚΦΕ (Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Ερευνών) Χανιών και άλλες ανάλογες δράσεις. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη σύνδεση με την τοπική κοινωνία, η πρόταση του σχολείου προβλέπει πολλά πράγματα. Ανάμεσα σε αυτά «επειδή στο χωριό μας έχουμε κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, ανθρώπου που ασχολούνται με τον τουρισμό, θα έχουμε τις υποδομές ώστε να παρακολουθούν σεμινάρια, να έρχονται ειδικοί να κάνουν ομιλίες, παρουσιάσεις, διαλέξεις και άλλες ανάλογες δράσεις» εξηγεί η κα Σταθοπούλου.

ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ “Χ.ν.” ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΑΓΑΠΗΣ

Ένα δισέλιδο αφιέρωμα των “Χανιώτικων Νέων” στο 2/θ Σχολείο της Ανώπολης το 2019 είχε ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση ενός πανεπιστημιακού που δεν είναι Χανιώτικης καταγωγής του κ. Σάκη Θεολόγη που συγκινήθηκε από τα όσα έλεγαν στις συνεντεύξεις τους οι μικροί μαθητές. Επικοινώνησε μαζί μας, ζήτησε στοιχεία για το σχολείο και προχώρησε σε μια σειρά από οικονομικές δωρεές. «Μετά από το δημοσίευμα των “Χ.ν.” ο κ. Σάκης Θεολόγης γνώρισε το σχολείο μας και τα χρήματα που πρόσφερε έφτασαν να αγοράσουμε υπολογιστές και να έχουμε 2 υπολογιστές για κάθε παιδί! Να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη, να πάρουμε το πρώτο προτζέκτορα. Ήταν τεράστια η προσφορά και η βοήθεια του. Και η τοπική κοινωνία είδε αυτό που έγινε και ακολούθησαν δεκάδες άλλες προσφορές για το καλοριφέρ, για το βάψιμο του σχολείου, για τη δημιουργία θεατρικής σκηνής με αποτέλεσμα το σχολείο μας να αλλάξει πρόσωπο!» λέει η διευθύντρια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα