Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Aναστέλλουν τις απεργίες των Χριστουγέννων τα πληρώματα καμπίνας της British Airways

Τα πληρώματα καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας British Airways ακύρωσαν την απεργία που προγραμμάτιζαν για την ημέρα των Χριστουγέννων, είπε η ένωση εργαζομένων Unite χθες.

Η Unite είπε ότι η απόφαση ελήφθη αφού έλαβε μια αναθεωρημένη πρόταση από την British Airways. Η μισθολογική προσφορά θα τεθεί σε ψηφοφορία από τα μέλη της.

Η απεργία που σχεδίαζε το πλήρωμα για την επομένη των Χριστουγέννων, 26 Δεκεμβρίου, επίσης ανεστάλη, είπε ο γενικός γραμματέας της Unite Λεν Μακ Κλάσκι σε γραπτή του δήλωση.

Η British Airways χαιρέτισε την ανακοίνωση.

Χιλιάδες εργαζόμενοι ως πληρώματα καμπίνας στην British Airways αποφάσισαν δια ψήφου στις 16 Δεκεμβρίου να απεργήσουν σε μια μισθολογική διένεξή τους με την εταιρεία. Νωρίτερα η Unite είχε δηλώσει ότι πάνω από 2.500 μέλη της που εξυπηρετούν εγχώριες πτήσεις και πτήσεις του εξωτερικού θα απεργούσαν μετά τις 21 Δεκεμβρίου.

Εκτός την ανεσταλμένη απεργία των πληρωμάτων καμπίνας, μια σειρά απεργιών έχουν ανακοινωθεί αυτόν τον μήνα στη Βρετανία από τους χειριστές αποσκευών, τους ελεγκτές εισητηρίων σε τρένα και μετρό, και τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου που εξυπηρετούν πελάτες στον γκισέ.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι είχε ασκήσει κριτική για το κύμα απεργιών που σημειώνεται στη Βρετανία ως απαράδεκτη πράξη η οποία δείχνει “περιφρόνηση” για τους απλούς ανθρώπους ενώπιον των Χριστουγέννων.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα