Ανακοινώθηκαν χθες τα αποτελέσματα του 6ου Πανελλήνιου και Παγκύπριου διαγωνισμού πιάνου στην μνήμη της σπουδαίας Χανιώτισσας πιανίστα Αλίκης Βατικιώτη, που για φέτος ήταν αφιερωμένος και στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ελληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Ο διαγωνισμός έγινε προχθές το πρωί στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων από το Σύνδεσμο Διάδοσης των Καλών Τεχνών στην Κρήτη , έχοντας στο σύνολό της διοργάνωσή του και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου και πρόεδρος της επιτροπής κ.Γιώργος Αραβίδης ανά ηλικιακή κατηγορία είναι τα παρακάτω:
Μεγάλη κατηγορία μέχρι 25 ετών:
•Πρώτο Βραβείο :Χριστονάκης Ορφέας -Μάριος
Δεύτερο Βραβείο: Κατσούλης Κωνσταντίνος
Τρίτο Βραβείο : Περτέσης Αλέξανδρος
•Μικρή κατηγορία μέχρι 15 ετών:
Πρώτο Βραβείο: Κουτσάκης Εμμανουήλ
Δεύτερο Βραβείο : Φερετζάκης Δημήτριος
Τρίτο Βραβείο: Κουτάντος Κωνσταντίνος
•junior κατηγορία μέχρι 12 ετών:
Πρώτο Βραβείο : Βολάνη Όλγα .
Δεύτερο Βραβείο: Παπαδάκη Ελευθερία
Τρίτο Βραβείο : Πρωτοπαπάς Άλκης
Η πρωτεύσαντες των δύο πρώτων κατηγοριών τον Απρίλιο του 2026 θα συμπράξουν σολιστικά με την Ορχήστρα του Βενιζελείου Ωδείου ,ως έπαθλο, παρουσιάζοντας κονσέρτα της επιλογής τους. Θα συμμετέχουν επίσης το Φεβρουάριο 2026 στο Φεστιβάλ πιάνου Ηρακλείου πού πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου κάθε χρόνο , παρουσιάζοντας στο άξονα νέα ταλέντα πρόγραμμα που θα αποφασιστεί σε συνεννόηση με τα ιδρυτικά μέλη του Φεστιβάλ.