Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Αποκορώνου ο Κ. Γύπαρης

Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Αποκορώνου γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Γύπαρης.
«Επιθυμούμε να κτίσουμε μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη συζητώντας με τους ανθρώπους… μαζί με τους ανθρώπους μας» είπε μεταξύ άλλων.
«Οι προτάσεις, το πρόγραμμα και το όνομά μας θα προκύψουν από αυτή τη συζήτηση που γίνεται και θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες», σημείωσε.
«Δεν κατηγορούμε και δεν έχουμε σκοπό να αντιδικήσουμε κανένα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άγονες και ανώφελες μικροπολιτικές και παραπολιτικές διαμάχες» τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση για τη φημολογία περί συνεργασίας με τον κ. Καραγιαννάκη, ο κ. Γύπαρης είπε οτι δεν αποκλείουμε κανέναν και μιλάμε με τον οποιονδήποτε από μηδενική βάση ως προς τις συνεργασίες χωρίς να αναφέρει ονόματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Γύπαρης ανέφερε τα εξής:

«Προτού μιλήσουμε για τον Αποκόρωνα, που είναι ο σκοπός της συνάντηση μας, θα ήθελα να ξεκινήσω λέγοντας ένα μεγάλο από καρδιάς ευχαριστώ, σε όλους όσοι με στήριξαν και με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια στην πορεία μου στα κοινά του τόπου. Στην οικογένεια μου πρωτίστως, στους φίλους, τους συνεργάτες και όλους εκείνους που με έχουν τιμήσει με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους στην μέχρι τώρα πορεία μου.
Θέλω να μιλήσω για την ιδιαίτερη πατρίδα μου, τον Αποκόρωνα τον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε και που πονώ και αγαπώ περισσότερο.
Ως ενεργός πολίτης του τόπου με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία αλλά και ως άνθρωπος της παράδοσης και της παρέας μέσα από την καθημερινή μου επαφή με τους συντοπίτες μου στις χαρές και στα δύσκολα, βλέπω και ζω από κοντά την καθημερινότητα και τα προβλήματα που μας απασχολούν.
Συναντώ συνεχώς την αγωνία και τον προβληματισμό των ανθρώπων μας, μικρότερων και μεγαλύτερων, για μικρά και μεγάλα θέματα, που παραμένουν άλυτα και εκκρεμότητες που διαιωνίζονται.
Διάχυτη είναι η αντίληψη ότι ο τόπος δεν δείχνει τον καλύτερο εαυτό του και η διαχείριση που γίνεται είναι πολύ κάτω από τις δυνατότητές μας.
Άνθρωποι που αγωνίζονται στη γη, στη κτηνοτροφία, στον τουρισμό.
Οικογένειες που αγαπούν το χωριό τους και θέλουν τα παιδιά τους να μείνουν στο τόπο τους .
Νέα ζευγάρια που επιθυμούν να ριζώσουν και να δημιουργήσουν. Δυσκολίες πολλές.
Οφείλουμε να τους στηρίξουμε και να δώσουμε τη δυνατότητα στον τόπο να ανθήσει, και γι’ αυτό υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.
Ο δικός μας Αποκόρωνας, πέρα από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά του και το μεγαλείο των ανθρώπων του, έχει ένα τεράστιο πολιτιστικό φορτίο ιστορίας, πολιτισμού, μουσικής, γαστρονομίας αρχιτεκτονικής και τρόπου ζωής που αποτελεί μεγίστη άυλη κληρονομιά μας εξίσου σημαντική με τη γη .
Εξάλλου ο τόπος, οι άνθρωποι και τρόπος να ζεις είναι έννοιες αλληλένδετες.
Αυτά είναι τα μεγάλα μας όπλα για την επομένη μέρα.
Ένας μεγάλος πλούτος που αποτελεί εχέγγυο αναπτυξιακής πορείας και ευημερίας, που μπορεί να κράτηση τα χωριά μας όρθια και τα παιδιά μας στον τόπο μας. Σίγουρα μπορούμε καλύτερα και περισσότερα.
Πέρα από τις διαχειριστικές αδυναμίες στην επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων είναι εμφανής η απουσία οράματος και πρότασης για το μέλλον που είναι και το σημαντικότερο ζητούμενο.
Σ’ ένα κόσμο που αλλάζει γρήγορα η μεγάλη πρόκληση είναι να δημιουργήσουμε αναπτυξιακή προοπτική και ταυτόχρονα να αναδείξουμε και να προστατεύουμε με σεβασμό τον τόπο, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.
Φίλες και φίλοι , Αποκορωνιώτες και Αποκορωνιώτισσες,
Μετά οπό μια μακρά πορεία στην αυτοδιοικητική και πολιτική ζωή του τόπου, με σεβασμό στην οικογενειακή παράδοση και τις αξίες που υπηρετώ όλα αυτά τα χρόνια, αισθάνομαι την ανάγκη να προσφέρω όπως μπορώ στην πατρική γη.
Με όπλα την μακρά εμπειρία μου, την ουσιαστική γνώση των θεμάτων, αλλά και του τρόπου που δουλεύει η δημοσιά διοίκηση και η αυτοδιοίκηση, και κυρίως την ειλικρινή διάθεση για δουλειά και συνεργασία.
Δηλώνω παρών στον Δήμο Αποκορώνου και καλώ όλους εκείνους που πιστεύουν ότι μπορούμε και αξίζουμε καλύτερα και περισσότερα να έρθουν να μιλήσουμε.
Έντιμα, ειλικρινά και από μηδενική βάση .
Πρωτίστως να συζητήσουμε τα προβλήματα, τις ιδέες και τις απόψεις μας, να καταθέσει ο καθένας τη γνώση του, την εμπειρία του και τις προτάσεις του και να στρατεύουμε σε μια νέα προσπάθεια κι ένα νέο δυναμικό, καθαρό, ξεκίνημα.
Επιθυμούμε να κτίσουμε μια νέα αυτοδιοικητική παράταξη συζητώντας με τους ανθρώπους… μαζί με τους ανθρώπους μας.
Μια κίνηση που στόχο έχει να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινότητα και τα προβλήματα του σήμερα, αλλά και να οραματιστεί τον Αποκορώνα του αύριο για την επομένη γενιά.
Με εμπιστοσύνη στους ανθρώπους μας, στη νέα γενιά αλλά και στους μεγαλύτερους.
Οι προτάσεις, το πρόγραμμα και το όνομά μας θα προκύψουν από αυτή τη συζήτηση που γίνεται και θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες.
Ευχαριστούμε όλους όσοι προσέφεραν μέχρι τώρα. Δεν κατηγορούμε και δεν έχουμε σκοπό να αντιδικήσουμε με κανένα. Δεν μας ενδιαφέρουν οι άγονες και ανώφελες μικροπολιτικές και παραπολιτικές διαμάχες και παραγοντισμοί που ταλαιπώρησαν τον τόπο μας και οφείλουμε να αφήσουμε πίσω .
Κοιτάμε ίσια μπροστά με καθαρό βλέμμα αφοσιωμένοι στο μοναδικό στόχο που είναι η πρόοδος του τόπου.
Οι πολίτικες πεποιθήσεις όλων μας και οι δίκες μου είναι γνωστές και σεβαστές.

Η πρωτοβουλία μας όμως οφείλει να υπερβαίνει την πολιτική αντιπαράθεση και να είναι ξεκάθαρα υπερκομματική.
Στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε τις δυναμικές και υγιείς δυνάμεις του τόπου χωρίς προκαταλήψεις, πολιτικές ή άλλες, χωρίς αποκλεισμούς και παραγοντισμούς.
Όποιος μπορεί και επιθυμεί να προσφέρει είναι ευπρόσδεκτος από οπού και αν προέρχεται.
Ιδιαίτερο κάλεσμα κάνουμε στη νέα γενιά που πρέπει να συμμετέχει με δυναμισμό και όραμα που σε συνδυασμό με την πείρα των μεγαλύτερων μπορεί να κάνει τη διάφορα.
Όλοι μαζί με δύναμη και αυτοπεποίθηση.
Ο ένας χρόνος που μας χωρίζει από τις δημοτικές εκλογές είναι αρκετός.
Μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί πολύτιμος για να ξανασκεφτούμε, να συνθέσουμε και να συν-οραματιστούμε τον Αποκόρωνα που θέλουμε.
Πιστεύουμε ότι μόνο έτσι γίνεται.
Όλοι μαζί μπορούμε πολύ καλυτέρα!
ο Αποκόρωνας θέλει κι εμείς μπορούμε!
Η αγάπη και η αγωνιά για τον τόπο μας ενώνει! Τίποτα δεν πρέπει να μας χωρίζει!
Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία και πίστη!»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα