Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Ανακοίνωση υπουργείου Εξωτερικών για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο συμπλήρωσης εβδομήντα χρόνων από την απελευθέρωση του Άουσβιτς, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι «η Ελλάδα, σήμερα, Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, αντιστέκεται στη λήθη και ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, τιμώντας τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος».
Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «οι Έλληνες αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους, Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της χιτλερικής κτηνωδίας».
Όπως σημειώνεται, «η Ελληνική Πολιτεία αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην κατηγορηματική καταδίκη του αντισημιτισμού και της αντιναζιστικής δράσης. Θεωρεί την άρνηση του Ολοκαυτώματος κατάφωρα αποκρουστική και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι νεοναζιστικά στοιχεία, τα οποία προσπαθούν να υπονομεύσουν τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου θα περιθωριοποιηθούν από την ελληνική κοινωνία, η οποία στη συντριπτική της πλειοψηφία αποδοκιμάζει το μίσος, τον αντισημιτισμό και τη μισαλλοδοξία».
Καταλήγοντας, η ανακοίνωση σημειώνει ότι «η Ελληνική Πολιτεία συνδράμει συστηματικά και ανελλιπώς τις διεθνείς προσπάθειες για τον σεβασμό της μνήμης του Ολοκαυτώματος και την καταπολέμηση του αντισημιτισμού».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα