Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Ανακαίνιση Ιεράς Μονής

Προχωρά το έργο ανακαίνισης της Ιεράς Κοινοβιακής Γυναικείας Μονής Ζωοδόχου Πηγής, Παρθενώνος, η οποία βρίσκεται στις παρυφές του λόφου του Καστελίου και, πανηγύρισε την κυριώνυμο εορτή της (Ζωοδόχου Πηγής).
Του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ο οποίος, χαιρέτισε την Αδελφότητα και τους πολυπληθείς  προσκυνητές ενώ αναφέρθηκε στις εργασίες ανακαίνισης της Μονής, οι οποίες πραγματοποιούνται βάσει εγκεκριμένης μελέτης και ευχαρίστησε Φορείς και πρόσωπα που συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ήδη ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης εις το Αρχονταρίκι και την Τράπεζα της Μονής και προγραμματίζεται η ανακαίνιση της Β΄ Πτέρυγας της Μονής, καθώς υφίσταται επιτακτική ανάγκη συνέχισης των εργασιών. Ανακοινώθηκε, επίσης, ειδικός λογαριασμός, επ΄ ονόματι της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παρθενώνος Κισάμου,  στήν Τράπεζα ALPHA BANK (GR55 0140 6880 6880 0200 1000 031), όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν το περίσσευμα της αγάπης των, στηρίζοντας την προσπάθεια ανακαίνισης και λαμβάνοντας εκ της Μονής την προβλεπόμενη απόδειξη».
Τέλος, σημειώνεται ότι στην πανήγυρι έλαβε μέρος και ο πνευματικός της Μονής,  Καθηγούμενος της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γουβερνέτου, Παν. Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα