Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Αναγνώστες σχολιάζουν την επικαιρότητα

minoan lines

Άλλοτε χιουμοριστικά, άλλοτε οργισμένα αλλά πάντοτε εύστοχα, τα σχόλια που αφήνουν καθημερινά αναγνώστες των “Χ.ν.” στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Τo www.haniotika-nea.gr αποτελεί και χώρο δημόσιας συζήτησης ή και αντιπαράθεσης, με την προϋπόθεση πάντα, ο διάλογος να γίνεται σε κόσμιο επίπεδο.

σχόλια
Ο χάρτης της επισκεψιμότητας στο www.haniotika-nea.gr. “Φωνές” από κάθε… γωνιά της γης.

Μερικά από τα σχόλια αυτά ξεχωρίσαμε και παρουσιάζουμε σήμερα:

• Για τη στάση εργασιών και τις λαμαρίνες στον Δημοτικό Κήπο σχολιάζει αναγνώστης μας και γράφει: «Ενοποιούμε τα ιστορικά σημεία της πόλης μας. Τώρα ο κήπος μοιάζει με την Δημοτική Αγορά… και η Δημοτική Αγορά με τον Κήπο. Ελπίζω να έχει ο δήμαρχος όραμα και να ενοποιηθεί, ντυμένο με λαμαρίνες και το Ενετικό Λιμάνι.

• Για τα πεζοδρόμια στη Χαλέπα σχολιάζει ο Κώστας Μ.: Πολυ σωστά κ πρέπει να υπάρξει μια συνολική ανάπλαση της περιοχής της Χαλέπας της δεύτερης πιο ιστορικής περιοχής της πόλης των Χανίων μετά την περιοχή του Παλιού Λιμανιού… πρέπει να υπάρξουν όχι μόνο μονοδρομήσεις αλλά πεζοδρομήσεις ολόκληρων οδών όπως της Σκρα που βρίσκεται η κυρία είσοδος του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων, η Δαγκλή τμήμα έμπροσθεν του Μουσείου-οικία του Ελ. Βενιζέλου μέχρι το κτήριο της Γαλλικής Σχολής, κτίριο του Πολυτεχνείου Κρήτης που επίκειται η στέγαση ενός επίσημου Λαογραφικου-Τεχνολογικου Μουσείου Χανίων όπως κ η οδός Μαχητών που συνδέει τη Σκρα με τη Δαγκλή… πρέπει να υπάρξει δημιουργία πρασινου πέραν από τον Κήπο της Αγίας Μαγδαληνής κ του πάρκου πίσω απο αυτήν στη Πλατεία Ελ. Βενιζέλου κ του πάρκου στο παραλιακό μέτωπο μπροστά από το ξενοδοχείο Ανδρομέδα… δημιουργία πιο καλαίσθητου φωτισμού όπως κ πινακίδες σήμανσης των μνημείων της περιοχής της Χαλέπας… βεβαια όλα αυτά πρέπει να γίνουν με σεβασμό ώστε να διατηρηθεί το ιστορικό κ αρχιτεκτονικό προφίλ της περιοχής που είναι άμεσα συνυφασμένη τόσο με την τοπική όσο κ με την εθνική μας ιστορία γι’ αυτό ίσως πρέπει να υπάρξει κ άμεσος χαρακτηρισμός κτηρίων της περιοχής ως διατηρητέα ώστε να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες που είναι ορατές σε άλλες περιοχές της χώρας!!!!

• Για το δασάκι στο Πρεβαντόριο ο Γιώργος γράφει: Εδώ και 3-4 χρόνια επαναλαμβάνεται το ίδιο θέαμα στο δασάκι αυτό, αν συνεχίσουν να μην ψεκάζουν τα πεύκα και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης καλό θα ήταν να κανονίσουν να κόψουν και τα χόρτα στην ώρα τους φέτος, ειδικά γύρω από κάποιους στύλους της ΔΕΗ και να τους συντηρήσουν αφού έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο παρελθόν.

• Για το επικίνδυνο μονοπάτι από Αγία Κυριακή προς Κουμπελή, ο Θ.Χ. σχολιάζει: «Σε λίγο θα εμφανιστεί και θα κρέμεται ο αγωγός ακαθάρτων που πάει τα λύματα στο Κουμπελή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Τα “Χανιώτικα Νέα” προχώρησαν σήμερα σε μία ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία!
    Δημοσιεύουν σχόλια που οι αναγνώστες κάνουν σε διάφορα κείμενα της εφημερίδας!
    Αυτό πραγματικά συνιστά πρόοδο στην ενημέρωση!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα