Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023

Αναγνώσεις και ερμηνείες του αποτελέσματος της κάλπης

Ο λαός αποφάσισε! Έχοντας ο καθένας τα δικά του κριτήρια, οι πολίτες έριξαν την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή λαμβάνοντας μέρος στη γιορτή της Δημοκρατίας!
Το αποτέλεσμα της κάλπης προκάλεσε εκπλήξεις αλλά συγχρόνως και πολλούς προβληματισμούς!
Τα κόμματα δίχως χρονοτριβή ξαναμπαίνουν στον στίβο για την επόμενη αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου!
Ο καθένας κάνει τις δικές του αναγνώσεις, δίνει τις δικές του ερμηνείες τόσο για τη γενική εικόνα, για τα αποτελέσματα, όσο και για τα ποσοστά που έλαβαν τα κόμματα!
Λόγος πολύς γίνεται για όλα όσα ήδη βρίσκονται εντός Βουλής αλλά και για και εκείνα που θα παλέψουν για την είσοδό τους σε αυτή!
Ουδείς μπορεί να προδικάσει ένα αποτέλεσμα· δεν είναι σοφό! Είδαμε ότι οι συνθήκες και η εποχή έχει θέσει νέες λογικές και όσο κι αν θέλουμε να μετρήσουμε και να μετρηθούμε, αυτό δεν είναι πάντα τόσο εύκολο και ακριβές!
Έχοντας συνομιλήσει με πολλούς ψηφοφόρους και μάλιστα ανθρώπους που ψήφισαν διαφορετικά κόμματα, είναι ολοφάνερη η οπτική τους ματιά η οποία κατά πολύ συνάδει με την οπτική ματιά και τη λογική του κόμματος που ψήφισαν!
Είναι καλό να συζητάς, είναι καλό να προσπαθείς να κατανοήσεις τους λόγους για τους οποίους ο καθένας επιλέγει το κόμμα που επιλέγει!

Παρασκευάς Περάκης και Γιώργος Ουντράκης σχολιάζουν την επόμενη μέρα των εκλογών

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και η Δημοκρατία μας είναι ανεκτική και ανοικτή σε κάθε άποψη ακόμη και αυτή που κατηγορεί την ίδια τη Δημοκρατία!
Σε αυτήν τη νέα μίνι προεκλογική περίοδο έως και τις 25 Ιουνίου υπάρχει η αίσθηση ότι θα δούμε πολλά και κάπως διαφορετικά από αυτά που βιώσαμε τις προηγούμενες ημέρες· απόλυτα λογικό εξαιτίας του αποτελέσματος της 21ης Μαΐου!
Το υπόλοιπο του Μαΐου αλλά και ο Ιούνιος αναμένεται να είναι ιδιαίτερα… καυτοί κυρίως για τα επιτελεία των κομμάτων!
Για να δούμε τι θα δούμε!


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα