Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου, 2023

Ανάγκη σε προσωπικό

Πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζουν Υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, θέμα που πρόκειται να συζητηθεί σήμερα κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) στο Ηράκλειο. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στο περιθώριο τιμητικής εκδήλωσης που έγινε χθες στον Δήμο για είκοσι τρεις συνταξιοδοτηθέντες δημοτικούς υπαλλήλους που αποχώρησαν από την εργασία τους το 2014.

Πρόκειται για είκοσι τρεις εργαζομένους που συνταξιοδοτήθηκαν από την Πολεοδομία, την Οικονομική και Κοινωνική Υπηρεσία κ.ά.Η τιμητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ως αναγνώριση της πολύχρονης εργασία τους στον Δήμο Χανίων.

Μιλώντας για το ζήτημα στελέχωσης Υπηρεσιών του Δήμου ο κ. Βάμβουκας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα προς την κεντρική εξουσία, το οποίο θα θέσει και στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. «Πρέπει να επιτραπεί από τη νέα κυβέρνηση -από την οποία έχουμε πολλές ελπίδες ότι θα αλλάξει κάποια πράγματα- το να μπορέσουν έστω επιλεκτικά να κάνουν κάποιες προσλήψεις. Ο Δήμος Χανίων -όπως κι άλλοι Δήμοι- πάσχουν σε συγκεκριμένους τομείς π.χ. έχουμε μεγάλες ελλείψεις στον τομέα των μηχανικών στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στην Πολεοδομία, επίσης εξειδικευμένο προσωπικό σε οικονομικά θέματα, αλλά και εργατοτεχνικό προσωπικό», ανέφερε. Οπως επεσήμανε ο δήμαρχος Χανίων «σε έναν Καλλικρατικό Δήμο με 550 εργαζομένους θα ήταν ωφέλιμο για την επαρκή στελέχωση των Υπηρεσιών να προσθέταμε άμεσα έναν μικρό αριθμό που δεν θα ξεπερνούσε το 5%. Για την ώρα βρισκόμαστε εν όψει του νέου Ε.Σ.Π.Α. και του πακέτου Γιούνκερ που είναι πολύ μεγάλα χρηματοδοτικά πακέτα, τα οποία θα έρθουν στη χώρα μας και θα πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε και να τα απορροφήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

«Στόχος μας είναι ο Δήμος να μπορέσει να προγραμματίσει και να ωριμάσει έργα, διότι είναι πολύ χαμηλός ο βαθμός προετοιμασίας αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε δηλαδή σημαντικά έργα προς ένταξη και ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πραγματικά ελάχιστος. Κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ανησυχία μου, πώς θα βάλουμε τη “μηχανή” του Δήμου σε μικρό χρονικό διάστημα να παράξει ένα μεγάλο έργο. Εάν αυτή τη στιγμή είχαμε περισσότερους τεχνικούς, μηχανικούς, θα μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα», τόνισε.

Αναφερόμενους στους πρώην εργαζομένους του Δήμου ο κ. Βάμβουκας τόνισε ότι «αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν στους Χανιώτες επί πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους με τον καλύτερο τρόπο. Ο Δήμος, το Δημόσιο γενικότερα, οφείλει να αναγνωρίζει αυτές τις υπηρεσίες και να διατηρεί δεσμούς με αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι πολλές φορές, ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή τους, εξακολουθούν να έρχονται εθελοντικά στις Υπηρεσίες τους, να συνεργάζονται και να συμβουλεύουν ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό τους συναδέλφους τους. Μάλιστα αρκετοί έχουν ζητήσει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά στον Δήμο Χανίων. Κι αυτή είναι μια προσφορά που πρέπει να αναγνωριστεί, να αναδεικνύεται και παράλληλα να αποτελεί κι έναν “οδηγό” για τους νεότερους που παραμένουν στις Υπηρεσίες του Δήμου με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη».

Εκ μέρους των εργαζομένων που συνταξιοδοτήθηκαν ο κ. Μ. Νταγκουνάκης εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια συνεισέφεραν ο καθένας από το πόστο του για έναν καλύτερο Δήμο, μια καλύτερη πόλη.

Τους συνταξιοδοτηθέντες υπαλλήλους ευχαρίστησαν από την πλευρά τους και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προσφορά επαίνου και συμβολικού δώρου στους τιμώμενους.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα