Με κεντρικό μήνυμα “η Κρήτη είναι όλη ένα και όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα για την ανάδειξη του νησιού μας αλλά και της Ελλάδας ως ένα αθλητικό, τουριστικό, πολιτιστικό προορισμό” συναντήθηκαν στην Περιφέρεια-αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου εκπρόσωποι αθλητικών-φυσιολατρικών, πολιτιστικών συλλόγων με διοργανωτές τα Προεδρεία των ορεινών και δρομικών αγώνων Κρήτης. Η συνάντηση αυτή, όπως είπε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Ανδρέας Ανδρουλιδάκης είχε στόχο την ανάδειξη της Κρήτης ως ένας αθλητικός τουριστικός προορισμός.
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.