23.4 C
Chania
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025

Αναχώρησε για Ζάγκρεμπ η εθνική ομάδα μπάσκετ

Η εθνική ανδρών ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους για το Ευρωμπάσκετ και σήμερα στις 11 το πρωί αναχώρησε για Ζάγκρεμπ, όπου το Σάββατο (5/9) αντιμετωπίζει την ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου. Με χαμόγελα και αισιοδοξία πως αυτή η εθνική μπορεί να φτάσει ψηλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα παρουσιάστηκαν οι πρωταγωνιστές στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».«Είναι ευλογία να δουλεύεις και να ζεις με αυτά τα παιδιά,» δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης.

Εκδήλωση για να… ξεπροβοδίσει τους διεθνείς είχε οργανώσει η χορηγός εταιρεία “Aegean” που θα μεταφέρει δωρεάν την ελληνική αποστολή στην πρωτεύουσα της Κροατίας. «Ελπίζουμε να μην ψηφίσετε στις 20 Σεπτεμβρίου στις εθνικές εκλογές. Να αγωνίζεστε δηλαδή εκείνη την ημέρα στον τελικό, στη Λιλ,» είπε προς τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας, Ευτύχιος Βασιλάκης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα. «Στις 20 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε Ελλάδα,» απάντησε με… νόημα ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ ευχαρίστησε στη σύντομη ομιλία του τη χορηγό εταιρεία “Aegean” για τη δεκαετή επιτυχημένη συνεργασία, η οποία όπως τόνισε θα συνεχιστεί. «Ήρθαν αυθόρμητα κοντά μας και είπαν “εμείς είμαστε κοντά στην εθνική ομάδα μπάσκετ”,» ανέφερε χαρακτηριστικά για την αρχή της συνεργασίας πριν 10 έτη. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Φώτης Κατσικάρης, πρόσφερε μία φανέλα υπογεγραμμένη από τους 12 διεθνείς στον αντιπρόεδρο της Aegean, Ευτύχιο Βασιλάκη κι εκείνος με τη σειρά του δώρισε ένα μοντέλο αεροπλάνο στην εθνική, το οποίο παρέλαβε ο αρχηγός Νίκος Ζήσης.

ΦΩΤΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ: «ΕΥΛΟΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛEΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ»
«Είμαστε έτοιμοι. Ό,τι είχαμε να κάνουμε το κάναμε στις προπονήσεις και στα φιλικά. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη δουλειά που έγινε και η ομάδα είναι έτοιμη. Ετοιμη και πνευματικά και σωματικά. Σε κάθε διεθνή διοργάνωση αυτή η εθνική στοχεύει ψηλά. Ξέρουμε ότι υπάρχει μια διαδικασία, η οποία θα πρέπει πολύ ταπεινά, συγκεντρωμένα και με μεγάλη πίστη να ακολουθηθεί. Από παιχνίδι σε παιχνίδι, από τον όμιλο στο Ζάγκρεμπ. Η ομάδα έχει δυνατότητες. Το γνωρίζουν και οι ίδιοι οι παίκτες, έχει προσωπικότητα και χαρακτήρα. Ελπίζουμε όλα αυτά που έχουμε δουλέψει και αυτά που μπορούν να δώσουν οι παίκτες να τα βγάλουμε στο γήπεδο και ειδικά στα νοκ άουτ παιχνίδια που τα κατακτά η ομάδα που είναι σε καλύτερη μέρα. Είναι ευλογία να μπορείς να δουλεύεις και να ζεις με αυτά τα παιδιά κάθε μέρα. Κάνουν τη δουλειά σου πιο εύκολη γιατί έχουν και το ταλέντο, ώστε να βρίσκουν λύσεις όταν χρειαστεί και γενικά μαθαίνεις από τους παίκτες αυτούς. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος με αυτή την πρόκληση! Ανυπομονώ να μπούμε στο τουρνουά από το Σάββατο με πρώτη αντίπαλο την ΠΓΔΜ».
Αναφορικά στο διάστρεμμα που υπέστη προχθές ο διεθνής σέντερ Γιάννης Μπουρούσης είπε: «Ο Γιάννης έχει παίξει και σε χειρότερες καταστάσεις με αυτή την ομάδα. Είναι μια χαρά. Τον προστατέψαμε χθες ουσιαστικά στην προπόνηση. Από σήμερα θα κάνει κανονικά και θα είναι έτοιμος για το Σάββατο». Στο τέλος, ο Κατσικάρης ευχήθηκε: «Να είμαστε καλά, να υπάρχει υγεία. Να πιστεύει ο καθένας πρώτα στον εαυτό του και μετά στον συμπαίκτη του και όλα θα πάνε καλά».

ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ: «ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΑΛΛΑ… ΑΣ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ» 
«Ολοι περιμέναμε να έρθει αυτό το σημείο, όπως κάθε χρόνο, να ξεκινήσουμε τα επίσημα παιχνίδια. Όλα γίνονται ώστε στις 5 Σεπτεμβρίου να είμαστε έτοιμοι. Σε κάθε παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ θα βελτιωνόμαστε, αλλά πιστεύω ότι πλέον είμαστε σε ένα σημείο που από τον πρώτο αγώνα θα πούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Πλέον, θα πάμε βήμα βήμα. Ξέρουμε ότι έχουμε μεγάλες δυνατότητες, αλλά για να πετύχεις κάτι μεγάλο θα πρέπει να ξεκινήσεις από την αρχή, είναι ένα μεγάλο τουρνουά, είναι ένας όμιλος πέντε αγώνων σε έξι μέρες που είναι δύσκολο πάντα. Στόχος μας είναι να προκριθούμε και να είμαστε όσο πιο έτοιμοι στον πρώτο χιαστί. Η ομάδα έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Δεν κρυβόμαστε. Ακόμη και να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Πρέπει να περάσεις μια διαδικασία, όμως πρώτα για να φτάσεις ψηλά. Δεν είναι ότι είμαστε με το σύλλογό μας και προκριθήκαμε σε ένα φάιναλ φορ κι έχουμε δύο αγώνες. Εδώ έχουμε έναν ομιλο μπροστά μας. Και οι Κροάτες που παίζουν στη χώρα τους και οι Σλοβένοι και η ΠΓΔΜ επειδή είναι κοντά στο Ζάγκρεμπ μπορεί να έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους. Οπότε θέλουμε να προετοιμαστούμε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και πάνω απ΄ όλα να είμαστε έτοιμοι στον πρώτο χιαστί. Από εκεί σου μένουν δύο αγώνες για να πας στην τετράδα. Βλέποντας και κάνοντας, λοιπόν. Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, αλλά όλοι θέλουμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο».
Ο Ζήσης είπε ακόμη: «Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί εν συγκρίσει με τις δύο πρώτες εβδομάδες της προετοιμασίας είδαμε μεγάλη βελτίωση στην άμυνα στο τουρνουά “Ακρόπολις” και βασικά στη διάθεση που έδειξαν όλα τα παιδιά για να παίξουν άμυνα. Σίγουρα, μπορούμε να βελτιώσουμε διάφορα στην επίθεση. Πιστεύω πως αυτό θα έρθει και με το ρυθμό των αγώνων. Και με την αυτοπεποίθηση που μπορούν να γεννήσουν οι νίκες, αλλά πάνω απ’ όλα θεωρώ ότι είναι η άμυνα, ειδικά στα νοκ άουτ παιχνίδια. Θα είναι δυσκολότερο να τρέξεις, να πετύχεις εύκολους πόντους, οπότε είναι πολύ σημαντικό ότι η εθνική ομάδα έδειξε χαρακτήρα ότι μπορεί να κερδίζει τα παιχνίδια από την άμυνα».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΦΟΣ: «ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ»
«Εχουμε καλή ομάδα. Παίζουμε καλύτερα τώρα και έχουμε δύο μέρες ακόμη για προετοιμασία και νομίζω πως θα πάμε πολύ καλά στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε πνευματικά δυνατοί και να παίζουμε σκληρά στο παρκέ και νομίζω πως θα πάμε καλά στο τέλος. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε. Κάθε παίκτης σε αυτό το ρόστερ είναι μοναδικός και δημιουργούν ένα παζλ με υλικό που μπορεί να φέρει επιτυχίες».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα