Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Αμεση προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Μεταναστευτικό

Oι μαζικές επιθέσεις και τα αλλεπάλληλα «ντου» των διαφόρων δήθεν προσφύγων στις Καστανιές, στις Φέρρες  και σε άλλα περάσματα στον Έβρο κατέδειξαν με τον πιο πασιφανή τρόπο πως ο Ερντογάν κορυφώνει πλέον την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού εις βάρος της Πατρίδας μας με στόχο την αποσταθεροποίηση του Ελληνικού κράτους. Από τα διάφορα ρεπορτάζ στα ΜΜΕ αποδείχθηκε πλήρως ότι χιλιάδες παράνομοι μετανάστες ακόμη και πρώην φυλακισμένοι μεταφέρθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο από το ίδιο το επίσημο τουρκικό κράτος το οποίο αφού εξέδωσε σχετικές ανακοινώσεις εν συνέχεια με πούλμαν τους μετέφερε στο μεθοριακό φυλάκιο στις Καστανιές και αλλού όπου μάλιστα τους εξόπλισε με καπνογόνα, με μαχαίρια και άλλα μέσα προκειμένου να εισβάλλουν διά της βίας στην Ελληνική Επικράτεια.
Είναι λοιπόν προφανές ότι πρόκειται για μια καλοστημένη επιχείρηση του επίσημου τουρκικού κράτους υπό την άμεση καθοδήγηση του Ερντογάν που αντί να χρησιμοποιήσει μισθοφόρους όπως στη Συρία και στη Λιβύη χρησιμοποιεί χιλιάδες παράνομους μετανάστες ως προγεφύρωμα και εμπροσθοφυλακή προκειμένου να παραβιάσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Άλλωστε δεν το κρύβει καν ο Ερντογάν που με δηλώσεις του συνομολογεί ότι ο ίδιος άνοιξε τα σύνορα και σπρώχνει με κάθε μέσο προς την Ελλάδα τα εκατομμύρια παράνομους μετανάστες που επί χρόνια εκμεταλλεύεται ως φτηνά εργατικά χέρια για την ανάπτυξη της τουρκικής οικονομίας. Τώρα όμως που φαίνονται τα σημάδια της ανεργίας στην Τουρκία και η τουρκική οικονομία μπήκε σε ύφεση και καθώς ο τουρκικός πληθυσμός δεν θέλει πλέον τους διάφορους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες ο Ερντογάν αποφάσισε με ένα σμπάρο να πετύχει δυο τρυγόνια. Από τη μια να απαλλαγεί από τους ανεπιθύμητους πλέον παράνομους μετανάστες και από την άλλη να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό κατά της Ελλάδας και της ΕΕ.
Η ασύμμετρη αυτή απειλή η οποία ισοδυναμεί με υβριδική επίθεση κατά της Πατρίδας μας νομιμοποιεί την Ελλάδα να ζητήσει την άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση καταφεύγει σε μέτρα ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας τα οποία προβλέπονται από το άρθρο 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, όπως είναι εν προκειμένω το κλείσιμο των συνόρων και η φύλαξή τους με κάθε νόμιμο μέσο.
Επισημαίνουμε ότι το εν λόγω άρθρο προβλέπει ρητά το φυσικό δικαίωμα της ατομικής ή συλλογικής νόμιμης άμυνας, σε περίπτωση που ένα Μέλος των Ηνωμένων Εθνών δέχεται ένοπλη επίθεση. Επιπλέον το Μέλος αυτό οφείλει να ανακοινώσει αμέσως στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα μέτρα που θα λάβει κατά την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος της νόμιμης άμυνας.
Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο στην έννοια της ένοπλης επίθεσης συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο επιθέσεις από τις ένοπλες δυνάμεις των κρατών αλλά και πάσης φύσεως επιθέσεις από ομάδες παραστρατιωτικών καθοδηγούμενες από κράτη. Ομοίως στις επιθέσεις συμπεριλαμβάνονται και διάφορες ασύμμετρες  απειλές που μπορεί να προκύπτουν από την καθ΄ οιονδήποτε τρόπο άσκηση βίας προκειμένου να επιτευχθεί παραβίαση των συνόρων και παράνομη είσοδος πλήθους αλλοδαπών στην Επικράτεια κάποιας χώρας.
Άλλωστε και το άρθρο 78 παρ. 3 της Συνθήκης Λειτουργίας ΕΕ που επικαλέστηκε το ΚΥΣΕΑ προβλέπει τη λήψη εκτάκτων μέτρων εκ μέρους του Συμβουλίου της ΕΕ  σε περίπτωση «αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών» στην Επικράτεια κράτους μέλους της ΕΕ.
Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι στην από 13 Φεβρουαρίου 2020 Απόφαση της Μείζωνος Συνθέσεως του  Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που ήδη αναλύσαμε στην Εστία στις 22/2/2020 με τον τίτλο «Όταν τολμούν οι Δικαστές» και στις 29/2/2020 με τον τίτλο «Επαναπροώθηση παρανόμων μεταναστών και ΟΧΙ επιτάξεις» σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε η Ισπανία για να αποτρέψει την μαζική παράνομη είσοδο τουλάχιστον 500 αλλοδαπών που χρησιμοποίησαν βία για να εισέλθουν στην Ισπανική Επικράτεια, το Δικαστήριο δεν αποφάνθηκε επί των ισχυρισμών της Ισπανίας για χρήση του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ καθώς σύμφωνα με την Απόφαση η Ισπανία δεν είχε παραπέμψει το ζήτημα αυτό στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Επομένως τόσο για λόγους ουσίας όσο και για λόγους διαδικασίας η Ελλάδα οφείλει να ενημερώσει πάραυτα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό καταγγέλλοντας ταυτόχρονα την Τουρκία η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό με στόχο να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα ζητώντας επιπλέον τόσο την καταδίκη όσο και τη λήψη μέτρων κατά της Τουρκίας καθώς με την πολιτική της και τις απειλές της κατά της Ελλάδας αποσταθεροποιεί την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. Πολλώ δε μάλλον καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα τεράστιο στρατόπεδο προσφύγων δίπλα στα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο.
Επιπλέον η Ελλάδα θα μπορούσε να ζητήσει από τις χώρες του ΟΗΕ που έχουν εμπλακεί στις συγκρούσεις στη Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Αφρική να πάρουν με μετεγκατάσταση από την Ελλάδα αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες αναλαμβάνοντας έτσι το δικό τους μερίδιο ευθύνης στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Άλλωστε οι χώρες αυτές δημιούργησαν τις εστίες πολέμου αλλά και τη φτώχεια που αποτελούν λίπασμα για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Δικογραφία για το ελικόπτερο στη Χρυσή Ακτή (video)

Την προσγείωση ενός ελικοπτέρου το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων και ειδικότερα στο γήπεδο μπάσκετ στο δυτικό τμήμα της Χρυσής Ακτής...

Νεκρός κρατούμενος μετά από πυρκαγιά στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων

Κατέληξε μετά από πυρκαγιά στο Κατάστημα Κράτησης Χανίων το πρωί της Τρίτης, ένας κρατούμενος 26 χρόνων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός άντρας διεκομίσθη νεκρός...

Το βίντεο με το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στη Χρυσή Ακτή

Δείτε το βίντεο με το ελικόπτερο που προσγειώθηκε το Σάββατο (25/06) στη Χρυσή Ακτή και προκάλεσε αναστάτωση σε κατοίκους και λουόμενους στην περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα...

Κίσσαμος: Σύλληψη κτηνοτρόφου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας

Στη σύλληψη ενός 31χρονου κτηνοτρόφου στην περιοχή της Κισσάμου για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας προχώρησε η Αστυνομία την Δευτέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των "Χ.ν." ένα...

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ

Επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της ΕΤΑΝΑΠ από την ΑΝΕΚ, καθώς με αίτημά της, προκάλεσε την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης της Εταιρείας Ανάπτυξης Αποκορώνου,...

Εκκληση Ορειβατικού Συλλόγου: Η πεζοπορία δεν είναι… παιχνίδι

Εκκληση στους ανθρώπους του τουρισμού, σε ξενοδοχεία, καταλύματα, βίλες να αποτρέπουν τους πελάτες να πραγματοποιούν δύσκολες διαδρομές στα βουνά, αν δεν είναι άριστα προετοιμασμένοι...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα