Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Αλυσίδα αλληλεγγύης

Μπορεί οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών να έχουν καταστρέψει εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα πρασίνου, ωστόσο οι πύρινες λαίλαπες άνοιξαν βαθιές πληγές και σε δεκάδες οικογένειες που είδαν το βιός τους να γίνεται στάχτη.
Οι μεγάλες φωτιές έκαψαν περιουσίες μίας ζωής και σίγουρα, το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε προχθές από την κυβέρνηση για την στήριξη των πυρόπληκτων συνανθρώπων μας, είναι ένα σημαντικό “χέρι βοήθειας”.
Εκτός όμως από τον κρατικό μηχανισμό, σε αυτή την προσπάθεια ανασύνταξης τους, είναι, μαζί, σύσσωμη και η ελληνική κοινωνία, όπως φαίνεται από το κίνημα συμπαράστασης και αλληλεγγύης, που καθημερινά γιγαντώνεται.
Πάντα παρόντες, σε όποιο μέτωπο και όποτε απαιτηθεί, απλοί πολίτες, φορείς, επιχειρηματίες, σχημάτιζαν για μία ακόμη φορά μία ισχυρή αλυσίδα βοήθειας γύρω από τους εκατοντάδες συνανθρώπους μας, που μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχασαν τα πάντα, περνώντας το μήνυμα ότι σε αυτόν τον αγώνα για την επιβίωσή τους, δεν είναι μόνοι.
Αναμφισβήτητα, τούτες οι εικόνες της απέραντης καταστροφής και της ανθρώπινης απελπισίας που βιώσαμε τις τελευταίες ημέρες, μας στιγμάτισαν όλους και θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας για καιρό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα