Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 2023

Αλληλεγγύη στην πράξη

Τα έσοδα από το χθεσινό Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης του πρόσφερε ο “Ορίζοντας” στο ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη για τις ανάγκες των παιδιών του Κέντρου. Πρόκειται για μια ένδειξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό.
Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Ορίζοντα», « κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. Φέτος ο Σύλλογος «Ορίζοντας» γιόρτασε μαζί με το ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη»!».
Έτσι χθες Μ. Δευτέρα από τις 9:00 έως τις 21:00 στην οδό Τσουδερών 38 Α (πίσω από το 1ο Γυμνάσιο) όσοι πολίτες διάλεγαν τα πασχαλινά τους δώρα από το Παζάρι Αγάπης του «Ορίζοντα» στήριζαν με αυτόν τον τρόπο και τα παιδιά της «Μεγαλόχαρης».
Στο παζάρι που θα συνεχιστεί έως το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου οι επισκέπτες θα βρουν  χειροποίητες λαμπάδες, στεφάνια,  πασχαλινές συνθέσεις, κάρτες, γλυκά, κούπες, παιχνίδια κ.α.
Το πασχαλινό παζάρι του Ορίζοντα λειτουργεί καθημερινά 9-3 το μεσημέρι και 5-9 το απόγευμα ενώ το Μ. Σάββατο 9- 3 το απόγευμα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Παράλληλα με το Πασχαλινό Παζάρι Αγάπης του «Ορίζοντα» που λειτουργεί στην οδό Τσουδερών 38Α ως τις 7/4, ο Σύλλογος θα πραγματοποιήσει και τις ακόλουθες πασχαλινές δράσεις:
•Αύριο στις 11 το πρωί, καλεί τους μικρούς του φίλους να συμμετέχουν στο Εργαστήρι Κατασκευής Πασχαλινής Λαμπάδας και Κάρτας. Το εργαστήρι αυτό πραγματοποιείται από τους εθελοντές εδώ και 16 χρόνια, από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του Συλλόγου και οι λαμπάδες που κατασκευάζονται αποστέλλονται στα παιδιά της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Νοσ/μείου “Αγ. Σοφία” που θα περάσουν το Πάσχα νοσηλευόμενα, είτε γιατί έχουν ήδη μεταμοσχευθεί, είτε γιατί είναι σε διαδικασία μεταμόσχευσης, προσωπικά σε κάθε παιδί ανάλογα την ηλικία και το φύλο. Το εργαστήρι θα γίνει στον πεζόδρομο της οδού Τσουδερών έξω από το χώρο του παζαριού.
•Τη Μ. Πέμπτη στις 12, θα πραγματοποιηθεί πασχαλινό Κυνήγι Θησαυρού με θέμα “Τα Ρούχα του Ιούδα”. Οι μικροί και μεγάλοι που θα συμμετέχουν, θα κληθούν να λύσουν γρίφους οι οποίοι θα τους οδηγήσουν στα σημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης όπου βρίσκονται κρυμμένα τα ρούχα του Ιούδα. Ένα διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και γιορταστικό παιχνίδι, χωρίς ρεκόρ και κατατάξεις αλλά με πασχαλινή επιβράβευση όλων των συμμετεχόντων. Η αφετηρία θα είναι ο χώρος του παζαριού και οι συμμετοχές θα ξεκινήσουν στις 11.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα