Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Αλλάζει και ο Μακρύς Τοίχος με το νέο Πολεοδομικό

Την επέκταση του “πολεοδομικού κέντρου” στον οικισμό Μακρύς Τοίχος της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας προτείνει μεταξύ άλλων η Β.1 φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Χανίων που εγκρίθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη Νέα Κυδωνία το νέο ΓΠΣ προτείνει:

• Επέκταση “Πολεοδομικού Κέντρου” στον οικισμό Μακρύς Τοίχος: Το ΓΠΣ προτείνει «να επεκταθούν τα όρια του “Πολεοδομικού Κέντρου” σε τμήμα περιοχής με χρήση “Τουρισμός – αναψυχή”, εντός της προς πολεοδόμηση περιοχής του οικισμού Μακρύς Τοίχος, ώστε να επιτρέπεται η χρήση “Εγκαταστάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς” στην περιοχή ακινήτου (ιδιοκτησίας ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης ΑΕ) στο οποίο προγραμματίζεται η μεταφορά των υποστηρικτικών λειτουργιών του Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης ΑΕ.»
• Γήπεδο Αγ. Μαρίνας: Σε ότι αφορά το γήπεδο λαμβάνοντας υπόψη τις προτεινόμενες χρήσεις για τη διαμόρφωση του κοινοχρήστου χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου Αγ. Μαρίνας, να αφαιρεθεί ο σημειακός συμβολισμός των γηπέδων από τους χάρτες της μελέτης και να αντικατασταθεί η χρήση «Αθλητισμός» με την χρήση «Ελεύθεροι Χώροι – Αστικό Πράσινο», σύμφωνα με το αρθρο 7 του ΠΔ 59/2018.
• Μητροπολιτικό Πάρκο Αγ. Αποστόλων: « Να ληφθούν υπόψη τα στοιχεία της εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης Πάρκου Αγ. Αποστόλων, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάθεση της μελέτης εφαρμογής. Από την Επιτροπή Παρακολούθησης της μελέτης ΓΠΣ Ν. Κυδωνίας και τους αναδόχους επισημάνθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης κυκλοφοριακής μελέτης για την εξυπηρέτηση των υφισταμένων και προβλεπομένων χρήσεων, εξαιτίας της ανεπάρκειας των χώρων στάθμευσης, με έμφαση στη δυσλειτουργία της προβλεπόμενης παρόδιας γραμμικής στάθμευσης στο νότιο τμήμα της δημοτικής έκτασης του ΕΟΤ, σε σχέση με την κυκλοφοριακή ροή προς τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις παραλίες» αναφέρετε στην απόφαση.
• Χώρος πρώην λατομείου Αγ. Μαρίνας: «Η μη αναδασωτέα έκταση του πρώην λατομείου στην ευρύτερη περιοχή της Αγ. Μαρίνας να θεσμοθετηθεί ως νέα περιοχή ιδιαίτερων χρήσεων (ΠΙΧ), με προτεινόμενες χρήσεις αθλητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, κατά την κρίση του Δήμου, οι οποίες θα προσδιοριστούν με σχετική μελέτη. Όσον αφορά στις αναδασωτέες εκτάσεις ισχύουν οι περιορισμοί της δασικής νομοθεσίας» σημειώνεται στην εισήγηση.
• Βιοτεχνική ζώνη: «Να επεκταθούν τα όρια της προτεινόμενης από τη μελέτη Βιοτεχνικής Περιοχής προς τα δυτικά, ακολουθώντας το οδικό δίκτυο της περιοχής, μέχρι την δημοτική οδό στην οποία έχει πρόσωπο το Νέο Κατάστημα Κράτησης και επιστρέφοντας νότια και ανατολικά προς την Αγροτική Φυλακή Αγιάς, λαμβάνοντας υπόψη τα όρια της ΕΖΔ GR 4340006, όπως έχουν τροποποιηθεί (βλέπε συνημμένο χάρτη, ΝΚ—Βιοτεχνική περιοχή» υπογραμμίζεται στην απόφαση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα