Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Aλλαξέ το!

Είναι γεγονός! Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Και ως εκ τούτου, θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενη, έως και επιδιωκόμενη.
Θα ξεκινήσεις λοιπόν από τα εύκολα και τα καθημερινά! Μπαίνεις σε ένα πολυκατάστημα ηλεκτρονικών  – αφορμής γενομένης εκπτώσεων- και σε λιγότερο από ένα μισάωρο έχεις εξέλθει περιχαρής, εξοπλισμένος με κινητό και τάμπλετ καινούργιας γενιάς. Τι και αν τα ήδη υπάρχοντα λειτουργούν άψογα; Γιατί να μπεις στην διαδικασία να τα αλλάξεις; Απλά, επειδή μπορείς! Στο δρόμο για το σπίτι σταματάς και στο κουρείο. Έκπληκτος ο κουρεύς σε ακούει, μετά από χρόνια πίστης στο ίδιο κούρεμα, να του ζητάς  καινοτομίες.
Έχοντας κάνει δυναμική αρχή, τώρα που το σκέφτεσαι, συνειδητοποιείς ότι ίσως θα μπορούσες να αλλάξεις και άλλα πράγματα τετριμμένα και κακώς παγιωμένα επί δεκαετίες, στην άχαρη ζωή σου. Τι θα έλεγες για την δουλειά σου; Πόσο δηλαδή ακόμα θα εξακολουθήσεις να τελματώνεις στο ίδιο ανιαρό πόστο;
Και κατοικία! Βεβαίως και ναι. Αναμφίβολα, κάτι καλύτερο θα μπορούσε να βρεθεί σε αναβαθμισμένη γειτονιά και με περισσότερες ανέσεις. Τι θα έλεγες για την σύζυγό σου; Γέρασε πια και η κυρά σου, τόσα χρόνια στο πλάι σου. Μετά βίας πια την ανέχεσαι. Άσε που σίγουρα θα σου φέρει ανυπέρβλητες αντιρρήσεις και εμπόδια, έτσι και τολμήσεις να μοιραστείς μαζί της τα σχέδια σου περί αλλαγής. Σίγουρα μια νεότερη και πιο σύγχρονη συμβία, θα σε καταλάβαινε και θα συμφωνούσε μαζί σου.
Και οι φίλοι σου; Πάλιωσαν και αυτοί. Και δεν έχουν πια τίποτα αξιόλογο να σου πουν. Καιρός να τους αντικαταστήσεις. Μήπως θα έπρεπε να αλλάξεις και πόλη διαμονής; Ακόμα καλύτερα και χώρα;! Εδώ ο τόπος βάλτωσε, ενώ αλλού οι ευκαιρίες βρίθουν…
Περπατάς στο δρόμο και με κάθε βήμα η βεβαιότητα και η αυτοπεποίθησή σου αυξάνονται. Αισθάνεσαι εξαιρετικά ικανοποιημένος με τις αποφάσεις σου και το νέο, αναβαθμισμένο, αλλαγμένο σου εαυτό.
Και καλά κάνεις. Άλλαξε τα όλα! Όμως βιάσου…
Μήπως και προλάβει κανείς άλλος και σε αντικαταστήσει εσένα τον ίδιο με ένα καινούργιο, αναβαθμισμένο μοντέλο…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα