Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Αλλαγή στο “Κίνημα Αλλαγής”

Όταν σ’ ένα κόμμα υπάρχουν ιδεολογικές συνιστώσες, αναπτύσσονται θεμελιώδη οργανωτικά κομματικά ζητήματα, ένεκα ιδιοτελών συμφερόντων και από την αίγλη της ηγεμονίας, οπότε το κόμμα κινδυνεύει, αν ο αρχηγός του δεν έχει αποδεδειγμένα προσωπικότητα, νομοτελειακά να οδηγηθεί σε απαξίωση.

Η παράταξη του “Κινήματος Αλλαγής” πιστεύει, ότι εκπροσωπεί την κεντροαριστερά και ότι με την Κουμουνδούρου δεν υπάρχει προσέγγιση, αλλά ούτε και θα δώσει συγχωροχάρτι στη Ν.Δ. επιμένοντας στην αυτόνομη πορεία της. Την άποψη αυτή επικροτεί η κα Γεννηματά, πιστεύοντας, ότι συμφωνεί σε συντριπτικό βαθμό η βάση της παράταξης.

Το νέον έτος, με τον κορωνοϊό εν εξάρσει, έφερε στο ΚΙΝΑλ μια αλλαγή, κατόπιν αποφάσεως της κας Γεννματά, να παύσει απ’ τα καθήκοντά του τον επί 5,5 χρόνια κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κ. Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη θέση αυτή διορίστηκαν οι κ.κ. Σκανδαλίδης και Κατρίνης. Κατά τη Χαρ. Τρικούπη ο κ. Λοβέρδος συγκεκαλυμμένα εδιαφοροποιείτο από τις θέσεις του κόμματος.

Ο κ. Λοβέρδος όσοι απ’ το περιβάλλον του τον γνωρίζουν λένε, ότι έχει δείξει το ενδιαφέρον του, να διεκδικήσει την κομματική εξουσία. Οχι του ΚΙΝΑΛ αλλά του ΠΑΣΟΚ, γι’ αυτό η πρώτη του αντίδραση ήταν: «Εγώ είμαι εδώ, είμαι ΠΑΣΟΚ». Εκ τούτου διερωτάται κανείς, αν θεωρείται “πολιτικό παράδοξο” η “ανάσταση” του κόματος του Ανδρέα, που είχε ξεσηκώσει κόσμο, που ήταν ο “έρωτας” της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, με το σύνθημα “αλλαγή”. Μπορεί ο κ. Λοβέρδος να φτάσει στο σημείο, να συγκινεί τους πολίτες μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις και αδιέξοδα, που βρίσκεται; Το μόνο που σκέπτεται να μιλάει σήμερα ο λαός, είναι για το παρελθόν(!), όταν δεν ξέρει τί “τέξεται η επιούσα”(!).

Τέτοιες λοιπόν ειδήσεις έφτασαν στην κα Γεννηματά, ότι ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος μπορούσε να διεκδικήσει την κομματική εξουσία και τον… αποδόμησε. Λογική η σκέψη της, ότι εάν κάποιος διαφωνεί με τη γραμμή του κόμματος, δεν μπορεί να κατέχει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Και για να βάλλει το κερασάκι στην τούρτα τον άφησε να διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο του Υπ. Εξωτερικών στη σκιώδη κυβέρνηση, που έχει διορίσει.

Υπ’ όψιν ότι ενδέχεται ν’ αναζωπυρωθεί το σκάνδαλο “NOVARTIS” άγνωστο πώς θα καταλήξει η υπόθεση, για την οποία η κα Γεννηματά δεν θα ήθελε, να λάβει θέση υπέρ, ή κατά του κ. Λοβέρδου.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες