Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Αλλαγές εθνικού φακέλου για τη Νέα ΚΑΠ

Όπως όλα δείχνουν, η νέα ηγεσία του ΥπΑΑΤ, έχει σκοπό να ανακινήσει χρονίζοντα θέματα αλλά και να προχωρήσει σε αλλαγές (κυριολεκτικά στο παρά πέντε) σε ότι έχει να κάνει με τον Εθνικό Φάκελο για τη Νέα ΚΑΠ. Τα παραπάνω, έγιναν γνωστά μετά τις συναντήσεις Καρασμάνη – Κουκουλόπουλου με το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ. Στα άμεσα σχέδια του ΥπΑΑΤ είναι η κατάθεση τροπολογίας τον Ιούλιο (στο ν/σ για τις ιχθυοκαλλιέργειες) προκειμένου να αρθεί κάθε έννοια υποχρεωτικότητας – αναγκαστικότητας στους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Επιπλέον, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα – σύμφωνα με τα λεγόμενα Κουκουλόπουλου – δοθεί στην δημοσιότητα το πόρισμα των ελέγχων για τα οικονομικά της ΠΑΣΕΓΕΣ, μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από την αρχή σχεδόν της θητείας του Μάξιμου Χαρακόπουλου στο ΥπΑΑΤ.

Εκτός των δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ, ο ΑγροΤύπος, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, κ. Τζανέτο Καραμίχα οποίος μας ανάφερε: «κυρίως θα φύγουν κάποιες αγκυλώσεις που δημιουργούνται από διατάξεις της αναγκαστικότητας. Επιπλέον θέλουμε να λυθούν και κάποια άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα ο 4015/2011 σε σχέση με τα μέλη της ΠΑΣΕΓΕΣ τα περιορίζει μόνο σε αγροτικούς συνεταιρισμούς. Εμείς θέλουμε κάθε μορφή αγροτικής συνεταιριστικής επιχείρησης να εκπροσωπείται κ.α.. Υπάρχουν και άλλα δευτερεύοντα όπως θέματα που αφορούν τους αδρανείς συνεταιρισμούς. Λέμε λοιπόν σε αυτούς να δοθούν κίνητρα να απαλλαχθούν από τυχόν ασφαλιστικές και φορολογικές εκκρεμότητες οι οποίες δημιουργήθηκαν από αδράνεια και όχι από σκοπιμότητα».

Και προσθέτει: «Ο κ. Καρασμάνης για αυτά που εμείς ζητάμε είχε πάρει θετική θέση και όταν ψηφιζόταν ο νόμος 4015/2011. Οι θέσεις των πολιτικών ανδρών δεν αλλάζουν όταν αναλαμβάνουν μια θέση».

Πηγή: www.agrotypos.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες