Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Αλιβιζάτο για Πρόεδρο Δημοκρατίας στηρίζει η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

Καταψήφιση του Προκόπη Παυλόπουλου και στήριξη της υποψηφιότητας Αλιβιζάτου αποφάσισε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κατά τη σημερινή της συνεδρίαση. Σε σχετική ανακοίνωση, που υπουγράφει η Γραμματέας Χρύσα Χαριτάκη Μακράκη, αναφέρονται τα εξής:
«Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Χανίων συνεδρίασε την 18-2-1015 και αποφάσισε ομόφωνα με την πρόταση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ περι μη ψηφίσης της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ για την Προεδρία της Δημοκρατίας για λόγους βαθύτατα πολιτικούς. Κάθε επιλογή προσώπου παραπέμπει άλλωστε σε πολιτικά και ιστορικά συμφραζόμενα.
Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά υπέρ της ευρύτερης δυνατής θεσμικής και εθνικής συναίνεσης και το απέδειξε αναλαμβάνοντας τα τελευταία χρόνια δυσανάλογα μεγάλο βάρος.
Άλλο όμως η θεσμική συναίνεση  γύρω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλο η χρησιμοποίηση της προεδρικής εκλογής προκειμένου να φανεί ότι συμπίπτουν  ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, τα δυο κόμματα του τεχνητού διπολισμού, ενώ επί της ουσίας  απουσιάζουν οι προϋποθέσεις μιας πραγματικά εθνικής συναίνεσης.
Στην προηγούμενη Βουλή η αρνητική στάση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης ως προς την εκλογή ΠτΔ δεν άφηνε περιθώρια διαβούλευσης. Η παρούσα όμως Βουλή εκλέγει ούτως ή άλλως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άρα η διαβούλευση μεταξύ των κομμάτων, πριν η επιλογή του Προέδρου καταστεί ζήτημα ατομικής επιλογής του Πρωθυπουργού, ήταν και επιβεβλημένη και εφικτή.
Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε το συντονισμό των κινήσεων του με το Ποταμι στο κορυφαίο συμβολικά ζήτημα της προεδρικής εκλογής. Κοινή πρόταση των δυο κομμάτων είναι ο καθηγητής Νίκος Αλεβιζατος».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες